Sediile companiei „Teleradio-Moldova” și CSJ, vandalizate

Sediile companiei „Teleradio-Moldova” și CSJ, vandalizate Clădire vandalizată/Sursa foto: agora.md

Republica Moldova. Alte două instituții ale statului au fost vandalizate noaptea trecută. Este vorba despre sediile Companiei publice „Teleradio-Moldova” și Curții Supreme de Justiție. Persoane necunoscute au aruncat cu vopsea în cele două clădiri. Acțiunile ar viza cazul tinerilor instruiți la Moscova pentru a provoca destabilizări.

Polițiștii au anunțat că „deja au stabilit un cerc de suspecți, fiind întreprinse toate acțiunile procesual penale în acest sens”.

Sediul Guvernului vandalizat în schimbul sumei de 5 000 de euro

Acum o zi, alte două instituții ale statului au fost vandalizate. Este vorba de clădirea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și clădirea Guvernului. Suspecții au aruncat cu vopsea în clădirile instituțiilor. Doar pentru vandalizarea clădirea Guvernului, persoanele ar fi primit 5 000 de euro. După executarea actelor de vandalism, video-ul cu acțiunile acestora urma să fie plasat pe Telegram ca dovadă a îndeplinirii misiunii.

Clădirea Guvernului vandalizată

Clădirea Guvernului vandalizată/Sursa foto: politia.md

Pe acest caz, polițiștii au reținut vineri două persoane instruite la Moscova pentru a vandaliza instituțiile statului. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, acțiunile au avut drept scop destabilizarea. Pentru realizarea acestora erau achitate cu sume mari de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tineri instruiți pe un poligon din afara Moscovei

Persoanele reținute au declarat că fac parte dintr-un grup de 20 de tineri, recrutați pentru a vandaliza instituțiile statului din Republica Moldova. Unul dintre suspecți, declară că era și el responsabil de găsirea tinerilor pentru ulterioara instruire la Moscova. Acolo urmau a fi comunicate acțiunile care necesită a fi realizate în Republica Moldova, fiind remunerați lunar fiecare cu câte 500 de euro.

Acțiuni de vandalizare

Acțiuni de vandalizare/Sursa foto: politia.md

Vineri au fost efectuate percheziții la domiciliile a patru persoane. În timpul acestora, au fost ridicate mai multe cutii de vopsea, mănuși, cartele, carduri, acte de identitate care confirmă deplasările acestora în Federația Rusă, precum și alte obiecte care pot servi drept probatoriu în cadrul cauzei penale.

Investigațiile pe acest caz continuă.

Revista presei