Ouă Benedict, un preparat pur american. Nimeni nu poate rezista în fața acestui deliciu

Ouă Benedict, un preparat pur american. Nimeni nu poate rezista în fața acestui deliciu Sursa foto: Pixabay

Această rețetă de ouă Benedict este ușor de pregătit și are doar câțiva pași. Preparatul se poate servi la brunch, un concept tot mai des întâlnit în ultimii ani. Acesta reprezintă o fuziune între micul dejun și prânz, iar în general conține alimente bogate din punct de vedere caloric.

Ouă Benedict. Iată cât de ușor poți pregăti acasă

Cu toate că preparatul este pur american, acesta are la bază două ingrediente din bucătăria olandeză sau englezească. Este vorba despre brioșele englezești și de deliciosul sos olandez.

Ingredientele necesare:

  • două ouă
  • patru felii de bacon
  • două brioșe englezești (se pot folosi chifle)
  • ceapă verde
  • sare
  • piper
  • o jumătate de pahar de oțet

Cum prepari sosul olandez

Sosul olandez arată ca o cremă lichidă formată din unt și gălbenușuri. Acesta se prepară la bain-marie și necesită atenție. Apa se pune la fiert într-o oală cu pereții înalți.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ouă Benedict

Sursa foto: Pixabay

Deasupra se așează un bol din inox sau o cratiță mai mică. În aceasta se adaugă două gălbenușuri proaspete și două cuburi mici de unt. Este important ca apa să nu atingă pereții vasului de deasupra. Se amestecă treptat până când compoziția se încheagă. La final se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie.

Ouă Benedict, o rețetă fabuloasă

Într-o altă oală se pune la fiert apa cu o jumătate de pahar de oțet. Când începe să fiarbă se adaugă ouăle întregi. Este esențial ca acestea să se fiarbă întregi. Se pot pune într-o lingură mare și se țin timp de 3-4 minute.

Într-o tigaie se prăjesc feliile de bacon și se scurg de excesul de grăsime.

Brioșa englezească se taie în două, iar deasupra se unge cu puțin sos olandez. Se așează baconul și deasupra oul poșat, iar deasupra se toarnă cu generozitate sos olandez. Opțional, preparatul se poate decora cu ceapă verde tocată.

Revista presei