Incendiu la un mall din Timișoara. Flăcările ar fi izbucnit de la o trotinetă

Incendiu la un mall din Timișoara. Flăcările ar fi izbucnit de la o trotinetăPompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un incendiu a izbucnit joi după-amiază la un mall din sudul orașului Timișoara. Sute de persoane aflate în acel moment în clădire s-au autoevacuat, după ce alarma a început să sune.

Se pare că incendiul a fost provocat de o trotinetă, iar intervenția promptă a pompierilor a dus la stingerea flăcărilor înainte ca acestea să se propage în interiorul magazinului.

Incendiu produs de o trotinetă într-un mall din Timișoara

Incendiul a izbucnit în depozitul unui magazin din centrul comercial, dar nu a reușit să se propage.

Angajații au reacționat rapid, sunând la numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutorul pompierilor.

Atât pompierii din centrul comercial, cât și echipajele de la cele două detașamente din Timișoara au intervenit la fața locului.

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, fără a fi raportate răniți.

Flăcările au fost stinse prompt, fără ca acestea să pătrundă în interiorul magazinului. Conform informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o trotinetă electrică din depozit, care nu era conectată la încărcător în momentul izbucnirii focului, potrivit opiniatimișoarei.ro.

Sinucidere

Ambulanță și poliție. Sursa foto: arhiva EVZ

Incendiu la Afi Cotroceni

În luna iunie, un incendiu de proporții s-a produs la Afi Cotroceni. Vizitatorii mall-ului au fost evacuați de urgență, iar traficul din jurul zonei a fost redirecționat.

În plus, barierele parcării au fost ridicate de urgență pentru a permite oamenilor din mall să iasă cât mai rapid. Un polițist se află la fața locului pentru a dirija traficul, asigurându-se că șoferii care părăsesc parcarea fac acest lucru în siguranță.

La locul incidentului au sosit rapid mai multe echipaje de pompieri, precum și poliția locală.

AFI Cotroceni

AFI Cotroceni

„Eram în mall la momentul pornirii alarmelor și a anunțurilor de calm și evacuare. Nimeni, dar absolut nimeni nu băga în seamă nici alarmele nici anunțurile vocale de evacuare. Părea ca un exercițiu, dacă te luai după reacția oamenilor. Cu toate astea, am părăsit imediat mall-ul”, a declarat atunci un martor.