Manchester United - Twente: O seară complicată pentru „diavolii roșii”. Eriksen a fost înger și demon pentru echipa sa

Manchester United - Twente: O seară complicată pentru „diavolii roșii”.  Eriksen a fost înger și demon pentru echipa sa

Manchester United, viitoarea adversară a FCSB, a debutat cu o remiză dezamăgitoare, scor 1-1, în noul sezon de Europa League, într-o partidă disputată acasă, pe Old Trafford, împotriva olandezilor de la Twente. Meciul a fost marcat de oscilațiile lui Christian Eriksen, care a reușit să înscrie pentru echipa sa, dar a comis și o eroare gravă care a dus la egalarea adversarilor.

O seară de Europa League cu final neașteptat

Era o seară de miercuri, iar Old Trafford a fost martorul unui duel inedit între Manchester United și Twente, două echipe care nu se mai întâlniseră până atunci în cadrul competiției. Erik ten Hag, managerul englezilor și fost jucător la Twente, avea sentimente împărțite înainte de meci. Cu toate acestea, el a trimis în teren o echipă competitivă, formată din vedete precum Marcus Rashford, Bruno Fernandes și Christian Eriksen.

Cu toate că Manchester United era favorită pe hârtie, echipa a început partida într-un mod neconvingător, lăsând adversarilor spații mari de manevră. În primele minute, Sam Lammers, atacantul olandez, a amenințat poarta lui Onana, iar defensiva gazdelor a început să arate primele semne de slăbiciune. În minutul 8, Twente a avut prima ocazie importantă, dar reluarea lui Lammers, după o centrare periculoasă a lui Bart van Rooij, a trecut pe lângă poartă.

Defensiva „diavolilor” sub presiune

Problemele în defensiva lui Manchester United nu sunt o noutate. Aceleași slăbiciuni au fost vizibile și în meciurile din Premier League, iar partida împotriva Twente a scos din nou la lumină lipsa de organizare. Oamenii lui Ten Hag păreau ezitanți la fazele fixe, iar construcția jocului, în special de la mijlocul terenului, nu a fost la nivelul așteptărilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa gazdă a început să piardă posesia în mod repetat, iar jucători precum Maguire și Ugarte, noul mijlocaș adus de la PSG, nu au reușit să ofere siguranța necesară. Cu toate acestea, în a doua parte a primei reprize, United a preluat controlul jocului și a început să creeze ocazii.

Eriksen deschide scorul pentru Manchester United

În minutul 35, Christian Eriksen a adus bucurie fanilor de pe Old Trafford, după ce a profitat de o respingere slabă a apărării olandeze și a înscris cu un șut puternic din afara careului. Aceasta a fost a treia reușită a danezului în acest sezon, după o dublă marcată în Cupa Ligii împotriva lui Barnsley.

Atmosfera din tribune era una de sărbătoare, iar suporterii sperau că acesta va fi doar începutul unei victorii clare. Însă lucrurile au luat o turnură neașteptată în repriza a doua.

Twente ripostează puternic

După pauză, echipa olandeză a revenit mult mai motivată și a început să pună presiune pe apărarea „diavolilor”. Sam Steijn a fost aproape de egalare în minutul 59, când a executat periculos o lovitură liberă, dar portarul Onana a fost la post.

Însă în minutul 68, soarta a luat o turnură dramatică. Bart van Rooij, fundașul olandez, a trecut de Harry Maguire și a trimis mingea în zona periculoasă. Ugarte a încercat să respingă, însă mingea a ajuns la Eriksen, care, deși a încercat să gestioneze situația, a pierdut balonul în fața lui Lammers.

Atacantul olandez a sprintat către poarta lui Onana și l-a învins cu un șut la colțul scurt, aducând egalarea pentru Twente. Tăcerea s-a așternut pe Old Trafford, în timp ce fanii olandezi jubilau.

Manchester United - Twente

Manchester United - Twente. Foto: Facebook

Manchester United, în căutarea victoriei

După golul de 1-1, United a căutat cu disperare să își recapete avantajul. Ten Hag a făcut schimbări ofensive, introducându-i pe Hojlund, Mainoo și Mount, dar ocaziile create nu au fost suficiente pentru a schimba soarta meciului. Cea mai mare șansă a venit în minutul 90+2, când Harry Maguire a fost aproape de a înscrie cu o lovitură de cap, dar portarul Unnerstall a intervenit providențial, scrie Gazeta Sporturilor.

În final, Manchester United a fost nevoită să se mulțumească cu un punct. Jocul echipei a lăsat mult de dorit, iar presiunea asupra lui ten Hag continuă să crească. După investiții masive în transferuri în această vară, fanii se așteaptă la mai mult din partea „diavolilor roșii”, mai ales într-o competiție precum Europa League, unde sunt considerați printre favoriți. Această remiză dezamăgitoare scoate în evidență problemele persistente ale lui Manchester United, în special în apărare și la construcție. În ciuda talentului individual din echipă, „diavolii roșii” nu reușesc încă să se impună ca o forță dominantă pe teren.

Pentru Erik ten Hag, meciul cu Twente a fost cu siguranță o experiență amară. Deși a fost aproape de o victorie, echipa sa a pierdut controlul din cauza unor erori individuale, iar viitorul în Europa League rămâne incert. Următoarele meciuri vor fi cruciale pentru United.

Revista presei