Jordan Chiles continuă scandalul cu TAS. Vrea să își facă dreptate cu orice preț

Jordan Chiles continuă scandalul cu TAS. Vrea să își facă dreptate cu orice preț Jordan Chiles. Sursa foto Olympics

Gimnasta americană Jordan Chiles a spus că Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) ar fi trebuit să ia în considerare şi proba video a exerciţiului ei din finala de la sol care demonstrează că a respectat regulile. Sportiva a rămas fără medalia de bronz, câştigată în urma unei contestaţii, după ce TAS a acceptat luna trecută un recurs al gimnastei române Ana Maria Bărbosu, căreia i s-a acordat ulterior bronzul. Acum, Chiles vrea să își facă dreptate.

Jordan Chiles nu renunță

TAS i-a acordat medalia de bronz Ana Mariei Bărbosu după ce a constatat că s-a depăşit cu patru secunde termenul limită de un minut pentru depunerea unei contestaţii, conform regulilor Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Jordan Chiles, SUA

Jordan Chiles. Sursa foto: Instagram/ jordanchiles

În ziua finalei de la sol, Chiles a fost promovată de pe locul cinci pe al treilea, după ce nota ei a fost recalculată de la 13,666 la 13,766. În urma deciziei TAS, românca a încheiat pe locul 3, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

Jordan Chiles

Jordan Chiles. Sursa foto: Instagram/ jordanchiles

A contestat decizia TAS

Săptămâna trecută, Chiles a contestat decizia TAS la Curtea Supremă Federală a Elveţiei. Avocații gimnastei consideră că tribunalul de la Lausanne ar fi trebuit să ia în considerare probele video. Aceștia au spus că TAS ar trebui să fie obligat să redeschidă procedurile pentru a lua în considerare probele video şi audio. O decizie a tribunalului elveţian la apelul lui Chiles este aşteptată în următoarele patru până la şase luni. Gimnasta speră să își facă dreptate și să primească medalia înapoi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spun avocații lui Jordan Chiles

„Credem că TAS trebuie să ia în considerare înregistrarea audio şi video completă care arată că Jordan, fără îndoială, a respectat toate regulile de pe teren şi în ancheta ei. A nu face acest lucru ar fi fundamental greşit şi nedrept. Jordan este recunoscătoare pentru masiva susţinere pe care a primit-o în efortul său de a ajunge la rezultatul potrivit”, a declarat Maurice Suh, partener al firmei de avocatură Gibson Dunn şi avocat al lui Chiles.

Revista presei