Pericolul mortal din mașina ta. Situație îngrijorătoare la nivel mondial

Pericolul mortal din mașina ta. Situație îngrijorătoare la nivel mondial Airbag. Sursa foto: Marcel Langthim/ Pixabay

Numărul deceselor cauzate de airbaguri a crescut. Încă un deces - al 28-lea în Statele Unite - a fost atribuit de autorităţile de reglementare americane unor dispozitive de umflare a airbag-urilor Takata. Un șofer a murit în 2018 în Alabama într-un vehicul Honda, a declarat National Highway Traffic Safety Administration. Organizația a spus că oamenii trebuie să fie foarte atenți la aceste airbaguri.

Numărul deceselor cauzate de airbaguri a crescut

Takata a folosit nitrat de amoniu pentru a crea o mică explozie pentru a umfla airbagurile în caz de accident, dar substanţa chimică devine periculoasă în timp din cauza căldurii şi umidităţii ridicate şi poate exploda cu o forţă prea mare. Peste 400 de persoane din SUA au fost rănite din această cauză.

airbag

Sursa foto: Pixabay

La nivel mondial, cel puţin 36 de persoane au fost ucise de inflatoarele Takata în Malaezia, Australia şi Statele Unite. Honda a spus că decesul din Alabama a avut loc în comitatul Etowah şi a implicat o Honda Civic 2004.

Și un român a murit

Anul trecut, un român în vârstă de 27 de ani a murit în Spania, după ce a fost implicat într-un accident ușor, din cauza unei defecțiuni a mașinii pe care o conducea.În urma coliziunii, o piesă metalică din componența sistemului de airbag-uri a fost aruncată înspre șofer, secționându-i vena jugulară. Bărbatul a fost lovit la gât de piesa aruncată de declanșarea airbag-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Poliție, înjunghiat

Poliție. Sursa foto: Piotr/ Pixabay

L-a tăiat la gât

Accidentul nu a provocat daune serioase autovehiculului condus de acesta, dar a activat airbag-ul și a lansat piesa metalică care l-a tăiat la gât și a produs moartea șoferului. Ceilalți doi pasageri au fost răniți, au spus polițiștii.

„Este vorba de o consecință a funcționării defectuoase a dispozitivului, care se poate produce, în special dacă are o vechime mare sau dacă a fost reparat anterior”, au spus oamenii legii. Ei au făcut mai multe verificări pentru a afla ce s-a întâmplat cu airbag-ul.

Revista presei