Temperaturi din ce în ce mai ridicate în Republica Moldova, șanse minime de precipitații

Temperaturi din ce în ce mai ridicate în Republica Moldova, șanse minime de precipitații Sursa foto: arhiva EVZ

Vremea devine tot mai caldă în Republica Moldova. Temperaturile sunt în creștere, pentru a treia zi consecutiv, iar valorile maxime încep să iasă din sfera tiparelor pentru această perioadă a anului. Astăzi, mercurul din termometre va urca până la 24 - 25 de grade Celsius, minima va coborî până la valoarea de 12 grade Celsius, după cum au informat meteorologii.

Cerul va fi senin în toate regiunile țării, pe tot parcursul zilei, nu sunt șanse să apară ploi nici măcar neînsemnate cantitativ. Vor fi 24 de grade la Ștefan-Vodă, cu mențiunea că aici vor fi înnorări temporare. Se vor consemna 25 de grade Celsius în restul țării, la Briceni, Cahul, Rîbnița, Chișinău și Bălți.

Încep să crească temperaturile în Republica Moldova, peste valorile obișnuite

Mâine, temperaturile sunt într-o ușoară scădere și se vor încadra între 22 și 24 de grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat în toată țara, dar nu sunt șanse de ploaie, au mai precizat specialiștii meteo.

Sursa foto: pixabay.com

În România, marți, temperaturile vor continua să se menține pe un trend ascendent. Cerul o să fie mai mult senin, iar șansele de precipitații sunt reduse în zone din Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, vor apărea ploi de scurtă durată, ce vor fi însoțite de vânt puternic și descărcări electrice. Aceste fenomene se vor înregistra în Crișana și Banat. În restul țării, vântul va sufla slab și moderat. De altfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 30 de grade Celsius, după cum au transmis specialiștii de la ANM.

Vreme frumoasă, în București, marți, 24 septembrie

Azi, în București, vremea se anunță a fi frumoasă, cu temperaturi ridicate. Cerul o să fie variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt extrem de mici, conform veștilor date de meteorologi. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 30 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 13 și 14 grade Celsius.

Revista presei