Vila de protocol a lui Iohannis, o adevărată bijuterie arhitecturală. Era preferata cuplului Ceaușescu

Vila de protocol a lui Iohannis, o adevărată bijuterie arhitecturală. Era preferata cuplului Ceaușescu Sursa foto: Facebook

Vila Nufărul se află pe lista reședințelor de protocol ale lui Klaus Iohannis. Șeful statului are acces la această bijuterie arhitecturală încă din anul 2014. De-a lungul anilor, impozanta clădire i-a impresionat pe oaspeții președintelui, iar printre aceștia s-a numărat și George W. Bush.

Reședința de protocol a lui Iohannis, renovată cu o sumă uriașă

Înainte ca Vila Nufărul să ajungă reședința de protocol a șefului de stat, aceasta a fost una dintre locuințele favorite ale soților Ceaușescu. Recent, aceasta a fost  renovată și transformată într-o locație luxoasă. În plus, aceasta include o serie de facilități asemănătoare cu cele oferite de hotelurile de renume.

În perioada în care se afla în fruntea SUA, fostul președinte George W. Bush s-a arătat impresionat de această clădire.

Facilități de lux

Vila este localizată în apropiere de stațiunea Neptun și este păzită de

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Clădirea face parte dintr-un întreg ansamblu prezidențial, care include vile de protocol pentru premier, dar și pentru reprezentanții Senatului și Camerei Deputaților.

Vila Nufărul are dotări de lux, iar printre acestea se numără o piscină modernă, o seră plină cu plante exotice și un teren de tenis. De asemenea, locația are o plajă privată, cu o piatră special tratată pentru a nu se încălzi prea tare în zilele toride, arată Realitatea.

Vila Nufărul, Iohannis

Vila Nufărul. Sursa foto: Facebook

Vila de protocol a lui Iohannis, bijuterie arhitecturală

În ultimii cinci ani, , Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a continuat lucrările de modernizare a reședinței de protocol.

Au fost construite două piscine, care au 278 și 54 de metri pătrați. De asemenea, oficialii de rang înalt de pot bucura și de un jacuzzi. În total, investiția recentă s-a ridicat la 900.000 de euro.

De altfel, complexul a trecut printr-un proces de renovare și în anul 2013, când costurile au ajuns la 1,5 milioane de euro.

Clădirea de la Neptun a fost construită în anii ‘60 și era preferata soților Ceaușescu.  În perioada respectivă, peste 100 de angajați lucrau la complexul prezidențial din Neptun.

Revista presei