Pastor american eliberat de autoritățile chineze

Pastor american eliberat de autoritățile chineze Întâlnirea bilaterală dintre Xi și Biden. Sursa Foto -An Wu Jianghao, X

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) a anunțat că un pastor american pe nume David Lin, arestat de autoritățile comuniste de la Beijing, a fost eliberat. Washingtonul susține că acesta a fost reținut pe nedrept, fiind incarcerat încă din  2006.

Regimul comunist de la Beijing îl condamnase pe viață pe pastor

David Lin fusese condamnat la închisoare pe viață, de autoritățile comuniste de la Beijing, sub acuzația că ar fi făcut fraude în contracte.

Politicienii din Statele Unite ale Americii au cerut ani de zile eliberarea cetățeanului american, considerând pedeapsa nepotrivită.

„Salutăm eliberarea lui David Lin din închisoarea din Republica Populară Chineză”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„S-a întors în Statele Unite și acum are ocazia să-și vadă familia pentru prima dată în aproape 20 de ani”, continuă acesta.

Lin își va vedea copilul după aproape 20 de ani, în Texas

Fiica lui David  Lin, Alice, a declarat anterior pentru Politico că tatăl ei, în vârstă de 68 de ani, va sosi în San Antonio, Texas.

„Niciun cuvânt nu poate exprima bucuria pe care o avem — avem mult timp de recuperat,” spune Alice Lin pentru Politico.

Joe Biden a solicitat eliberarea celor trei cetățeni americani

Președintele Comitetului pentru Relații Externe al Senatului SUA,  în luna noiembrie 2023, l-a îndemnat pe președintele Joe Biden să profite de o întâlnire cu președintele Republicii Populare Chineze (RPC),  Xi Jinping, pentru a-i solicita eliberarea lui Lin și a altor doi deținuți - Kai Li și Mark Swidan.

Autoritățile de la Washington spun că cei trei au fost reținuți pe nedrept. Răspunsul dictaturii comuniste chineze a fost că astfel de cazuri sunt tratate conform legii.

O comisie a Congresului american urmează să se întâlnască, pentru o audiere, miercurea viitoare, în cazul cetățenilor americani încarcerați în China comunistă, în special Li și Swidan. Ce doi au afirmat că s-au confruntat cu probleme de sănătate.

Revista presei