Anunțarea premiilor Ig Nobel. Care sunt studiile premiate în cadrul ediției din acest an

Anunțarea premiilor Ig Nobel. Care sunt studiile premiate în cadrul ediției din acest an Câștigător premiu Ig Nobel. Sursă foto: Wikimedia

Printre câștigători s-a numărat un studiu care a analizat dacă părul de pe capetele oamenilor din emisfera nordică se învârtea în aceeași direcție ca părul din emisfera sudică.

Un studiu care explorează fezabilitatea utilizării porumbeilor pentru ghidarea rachetelor. De asemenea, a mai fost prezent un alt studiu care analizează abilitățile de înot ale peștilor morți. Acestea sunt câteva exemple ce s-au numărat printre câștigătorii de joi ai ediției din acest an a Ig Nobels. Acesta este premiul pentru realizări științifice comice.

Cea de-a 34- a ediție a Ig Nobel

Organizată cu mai puțin de o lună înainte de anunțarea premiilor Nobel propriu-zise, cea de-a 34-a ceremonie anuală de decernare a premiilor Ig Nobel la Massachusetts Institute of Technology a fost organizată de site-ul web al revistei Annals of Improbable Research. Ceremonia a avut ca scop să-i facă pe oameni să râdă și să gândească. Pe lângă înmânarea premiilor, publicul a confecționat și aruncat avioane de hârtie.

„În timp ce unii politicieni încercau să facă lucrurile sensibile să pară nebunești. Oamenii de știință au descoperit unele lucruri care par nebunești și care au mult sens”, a declarat Marc Abrahams. Acesta este maestru de ceremonii și editor al revistei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câștigători premiați la zece categorii

Printre câștigători, premiați la 10 categorii, s-au mai numărat oameni de știință care au demonstrat că o viță de vie din Chile imită formele plantelor artificiale din apropiere. De asemenea, un alt studiu a analizat dacă părul de pe capetele oamenilor din emisfera nordică se învârte în aceeași direcție ca părul cuiva din emisfera sudică.

Printre alți câștigători se numără un grup de oameni de știință care au demonstrat că medicamentele false care provoacă efecte secundare pot fi mai eficiente decât medicamentele false care nu provoacă efecte secundare. Un alt grup  a demonstrat că unele mamifere pot respira prin anus, potrivit huffpost.

 

Revista presei