A murit Traian Orban, fostul preşedinte al Memorialului Revoluţiei

A murit Traian Orban, fostul preşedinte al Memorialului Revoluţiei Sursa foto: Facebook

Traian Orban, fost preşedinte al Memorialului Revoluţie, a murit la vârsta de 80 de ani. În timpul tensiunilor din 1989, acesta a fost împușcat în membrul inferior stâng. Vestea a fost data de foștii săi colegi de breaslă, reprezentanții ai Asociaţiei Memorialul Revoluţiei.

Traian Orban a murit la 80 de ani

După o viață de luptă împotriva sistemului, fostul președinte al Memorialului Revoluției s-a stins la vârsta de 80 de ani. Traian Orban a pus bazele asociației din Timișoara, în fruntea căreia a stat până în anul 2020.

„Cu adâncă durere în suflet anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului Dr. Traian Orban, cel care a fost timp de 30 de ani preşedintele Memorialului Revoluţiei din 1989 din Timişoara. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face la Capela de la Memorialul Revoluţiei, situată pe Stradă Oituz, nr. 2B, începând de vineri, 13 septembrie, ora 18:30. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, la ora 12:30, în Cimitirul Eroilor din Timişoara. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, au anunțat  reprezentanţii Memorialului Revoluţiei.

A fost împușcat în picior

Fostul președinte al Asociației Memorialul Revoluției a luat parte la evenimentele din Decembrie 1989. De altfel, acesta a fost împușcat în picior încă din primele zile de tensiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News
Traian Orban

Sursa foto: Facebook

Considerat victimă în controversatul dosar al Revoluției, Traian Orban a înființat și un muzeu dedicat celor care au trecut prin momentul critic din istorie.

Traian Orban, o viață de luptă cu sistemul

Fostul președinte al Memorialului Revoluției s-a născut la Petroșani, pe data de 20 februarie 1944. În anul 1983, acesta a absolvit Facultatea de Medicină Veternară din Cluj Napoca. După ce a obținut diploma de medic veterinar, Traian Orban a fost repartizat să profeseze în județul Timiș, locul în care a dat piept cu evenimentele din 1989.

După căderea vechiului regim, acesta a decis să înființeze Memorialul Revoluției, strângând imagini și mărturii din perioada respectivă. Ulterior, el a luptat pentru cei care au traversat evenimentele din 1989, susținând că sunt nedreptățiți de autorități.

Revista presei