Ziua cea mai așteptată de pensionari. Nu toți se vor bucura

Ziua cea mai așteptată de pensionari. Nu toți se vor bucura Pensionari. Sursa foto: INQUAM

Mulți vor plânge amarPensionarii cu conturi bancare au de azi, la dispoziția lor, pensiile recalculate, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Transferurile către bănci au fost făcute miercuri

De joi, 12 septembrie, pensionarii care au optat pentru primirea pensiei prin transfer bancar vor regăsi în conturile lor pensiile recalculate, conform unui comunicat emis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Transferurile bănești către instituțiile bancare au fost efectuate cu o zi înainte, miercuri, asigurând astfel disponibilitatea fondurilor pentru beneficiari.

Pentru pensionarii care preferă să primească pensia în numerar, prin intermediul Poștei Române, livrarea mandatelor de plată a început încă din 2 septembrie. Astfel, aceștia își vor primi pensiile recalculate direct la domiciliu, conform programului de distribuire stabilit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pensiile recalculate cresc în marea lor majoritate, dar nu toate

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a recalculat toate cele 4.609.830 de pensii publice, iar rezultatele arată că 82,56% dintre pensionari vor beneficia de o majorare a cuantumului lunar. În schimb, 17,44% dintre pensionari vor continua să primească aceeași sumă ca înainte de recalculare, fără nicio modificare.

pensii

Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Conform calculelor Ministerului Muncii, pensiile recalculate majorate de la 1 septembrie vor înregistra o creștere medie de 26,65%, adică o majorare nominală de aproximativ 622 de lei.

"Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. Finalizarea plăţilor este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut. Scopul legii este eliminarea inechităţilor între pensionari şi întărirea principiului contributivităţii. Legea asigură creşterea anuală a pensiilor, dar şi predictibilitate, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi", a declarat, în comunicatul transmis AGERPRES, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

A scăzut numărul de beneficiari de indemnizație socială

De asemenea, recalcularea a dus la scăderea cu 90.892 a numărului de beneficiari de indemnizație socială, deoarece pensiile lor au depășit cuantumul minim de 1.281 de lei stabilit pentru indemnizația socială. Această recalculare urmărește să aducă mai multă echitate în sistemul public de pensii, asigurând venituri mai mari pentru pensionarii cu pensii mici.

Revista presei
Trecând prin noapte