Cristina Onofre Rousseau, despre cum s-a născut cartea document Oamenii Daciei

Cristina Onofre Rousseau, despre cum s-a născut cartea document Oamenii Daciei

Cristina Onofre Rousseau a povestit cum s-a născut cartea document „Oamenii Daciei”. Totul a început în ziua în care scriitoarea s-a dus la Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Cristina Onofre Rousseau, despre cum s-a născut cartea Oamenii Daciei

Cristina Onofre Rousseau a explicat cum a luat naștere o carte document. Scriitoarea a mărturisit că „totul a început în ziua în care m-am dus la ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) și l-am căutat pe domnul Constantin Stroe”.

Atunci, spune scriitoarea, „ i-am spus despre gândul ce mă făcuse să îl caut, și anume: Dacia e așa cum este astăzi datorită unor oameni și ar fi bine ca în cărțile de statistică, privitor la această uzină, să fie și niște capitole cu mărturiile unor oameni care au făcut istorie”.

Atunci când Constantin Stroe i-a cerut un exemplu, scriitoarea i-a povestit o întâmplare scurtă despre „Hala de Turnătorie. În tot acest timp cât am povestit, domnul Stroe m-a ascultat atent, apoi mi-a spus că dânsul împreună cu alți doi colegi sunt în curs de a finaliza o carte”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristina Onofre Rousseau, despre cum s-a născut cartea document Oamenii Daciei. Sursa foto: jurnaluldearges.ro.

Cristina Onofre, o doamnă cu aură de prințesă

Cristina Onofre Rousseau a mai declarat că în sufletul său, „proiectul privind Oamenii Daciei murise”. Numai că, mai mărturisește scriitoarea,  după un timp am avut un vis în care domnul Stroe mă întreba dacă am început să scriu la cartea despre care îi vorbisem. Din somn m-am trezit cu dorința clară să scriu”

Așa s-a născut carte numită chiar ,,Oamenii Daciei” , la care a lucrat opt ani și pe care a înfățișat-o privirilor și inimilor celor care au participat la lansarea de la Centrul Cultural Pitești în data de 4 septembrie.

Mărturia unui veteran Dacia

Ion Bulearcă, inginer, responsabil Resurse Umane Dacia, despre carte: „Un eveniment special m-a făcut să-mi amintesc de trăirile mele la Dacia, este vorba de lansarea cărții scrise de fosta noastră colegă Ing. Cristina Onofre Rousseau, carte care poartă un nume semnificativ – Oamenii Daciei.

Și continuă: „Scriitoarea Cristina Onofre, o doamnă cu aură de prințesă din alte timpuri, care parcă se trage din cărțile lui Dumas, ne-a prezentat în rezumat cartea și totodată a susținut evenimentul, pas cu pas, cu fervoare și în mod comprehensiv”, a mărturisit veteranul pentru jurnaluldearges.ro.

Revista presei
Stăpânul muntelui