Donald Trump, scenariu sumbru legat de viitorul Israelului: Va dispărea

Donald Trump, scenariu sumbru legat de viitorul Israelului: Va dispărea Sursa foto: Captură video/ Plaforma X

Donald Trump și Kamala Harris s-au întâlnit la prima dezbatere legată de alegeri.  Pe parcursul acesteia, reprezentantul republicanilor a lansat mai multe acuzații la adresa contracandidatei sale. Printre altele, el a acuzat-o că urăște Israelul.

Donald Trump, despre viitorul Israelului

În fața lui milioanelor de americani,  candidatul republican a precizat că a avut o relație bună cu Benjamin Nethanyahu a subliniat că a fost un aliat al Israelului. De altfel, el a recunoscut că legătura s-a deteriorat în timp.

În plus,  el a trasat un scenariu sumbru pentru Israel, în contextul în care Kamala ar ajunge în fruntea Statelor Unite.

Răspunsul dat de Kamala Harris

În replică, Harris a arătat că Israelul trebuie să beneficieze de dreptul de apărare împotriva terorismului. Kamala Harris a îndemnat, din nou, la rezolvarea conflictului dintre cele două puteri, amintind de situația ostaticilor din Gaza.

Ne puteți urmări și pe Google News
Kamala Harris, Donald Trump

Donald Trump și Kamala Harris. Sursa foto: Captură video

Donald Trump a continuat șirul replicilor acide, menționând că, dacă ar fi rămas la putere, războiul din Israel nu ar fi avut loc.

„Urăște Israelul. Dacă ea ajunge preşedinte, cred că Israelul nu va mai exista peste doi ani. Israelul va dispărea”, a spus el.

Donald Trump, umilit de contracandidata sa

După valul de acuzații legate de viziunea ei asupra Israelului, Kamala Harris a spus că liderii mondiali râd de candidatul republican.

„Liderii din lumea întreagă râd de Donald Trump. Am vorbit cu lideri din întreaga lume în calitate de vicepreşedinte şi ei râd de Donald Trump", a explicat Kamala Harris.

Mai mult, aceasta i-a pus la îndoială și abilitățile legate de abordarea politicii externe.

„Toată lumea ştie că Donald Trump este slab în politică externă. (…) A schimbat scrisori de dragoste cu Kim Jong-un”, a continuat ea.

De altfel, Harris l-a acuzat pe candidatul republican că i-ar admira pe dictatorii lumii.

Reprezentantul republicanilor a recunoscut că are o relație bună cu Viktor Orban, menționând că acesta ar fi  „unul dintre cei mai respectaţi bărbaţi”.

Revista presei
Furtuna de zăpadă