Pericolele ascunse din alimentele congelate. Consumul pe termen lung poate fi dezastruos

Pericolele ascunse din alimentele congelate. Consumul pe termen lung poate fi dezastruos Alimente congelate. Sursa foto: Pixabay

Alimentele congelate pot fi un pericol pentru sănătate. Consumul lor pe termen lung poate fi dezastruos deoarece conțin anumite substanțe periculoase pentru organism.

Alimentele congelate sunt un pericol pentru sănătate

Alimentele congelate sunt cu siguranță mai convenabile și mai puțin costisitoare față de pregătirea unei mâncări de la zero, totuși, consumul în mod constant ar putea face mult rău.

Viața noastră în lumea modernă se consumă la viteză maximă. În ziua de astăzi, timpul este esențial și toată lumea pare să fie mereu în criză de timp, ceea ce face dificil pentru mulți oameni să meargă la cumpărături sau să pregătească o masă sănătoasă și hrănitoare acasă.

Acest lucru a dus la o creștere semnificativă a cererii de alimente congelate gata de consumat, care necesită doar câteva minute de încălzire înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Producătorii de alimente congelate se laudă cu faptul că folosesc ingrediente naturale și mai puțini conservanți. Cu toate acestea s-a descoperit cât de dăunătoare pot fi alimentele congelate pentru sănătatea noastră.

Zmeură, Zmeura CongelataAlimentele congelate sunt un pericol pentru sănătate. Sursa foto: Pixabay

Ce conțin, de fapt, aceste alimente congelate

Medicii și nutriționiștii avertizează consumatorii că unele dintre aceste produse pot duce la boli grave. De exemplu, alimentele congelate au un conținut ridicat de sodiu, care poate fi dăunător pentru organism. Excesul de sodiu din dieta zilnică poate determina rigidizarea vaselor de sânge, ducând la hipertensiune arterială, atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, vă poate afecta rinichii, oasele și aorta.

Alimentele congelate pot conține o varietate de conservanți și substanțe chimice pentru a preveni deteriorarea. Conservanții pot avea efecte negative pe termen lung asupra sănătății, provocând o serie de probleme de sănătate. Sunt dovezi care arată că consumul de alimente congelate bogate în conservanți poate provoca reacții alergice, probleme gastrointestinale, dezechilibru hormonal și risc crescut de anumite tipuri de cancer.

Mazăre, Copt, Proaspăt, Bio, SănătosAlimentele congelate sunt un pericol pentru sănătate. Sursa foto: Pixabay

Încălzire și dezghețare făcute în mod necorespunzător, un pericol

Încălzirea sau dezghețarea alimentelor congelate la o temperatură greșită poate favoriza creșterea bacteriilor E. coli, Listeria și Salmonella. Unele bacterii pot produce toxine care nu se distrug prin gătit, ducând la intoxicații alimentare chiar dacă alimentele sunt reîncălzite complet. Bacteriile din alimentele crude se pot răspândi în cele gata de consumat în timpul decongelării sau a reîncălzirii.

Un alt lucru de care ar trebui să ținem cont este acela că există posibilitatea ca alimentele congelate să piardă nutrienți în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare.

Vitaminele C și B, de exemplu, sunt pretențioase la căldură și se pot degrada în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare. Mineralele precum fierul, calciul și potasiul dispar din alimente în timpul gătirii sau reîncălzirii, mai ales dacă sunt fierte sau prea gătite.

Încă un lucru important, congelarea și dezghețarea pot afecta aromele alimentelor, făcându-le să aibă un gust fad, să devină uscate, dure pierzându-și textura și frăgezimea la încălzire, explică nutriționiștii.

Revista presei
Furtuna de zăpadă