Șefa americană de la Procuratura Anticorupție, despre oligarhii fugari: Ar trebui să batem din palme

Șefa americană de la Procuratura Anticorupție, despre oligarhii fugari: Ar trebui să batem din palme Sursa foto: captură video//podcast Nota doi

Republica Moldova. Șefa de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin, crede că atenția sporită față de oligarhii fugari nu este una productivă. Dragalin, școlită în SUA, susține că acuzatorii trebuie să se concentreze pe cazuri de corupție nu mai puțin răsunătoare.

De ce bate din palme șefa de la Anticorupție

Veronica Dragalin consideră că se face un prea mare tam-tam pe seama celor doi oligarhi fugari, Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Șefa Procuraturii Anticorupție crede că atenția acuzatorilor nu ar trebui să fie îndreptată doar către ei.

„Eu nu știu de ce noi suntem atât de revoltați că „of, îs fugari”. Foarte bine că s-au dus de la noi din țară. Este un lucru foarte bun. Ar trebui să batem din palme și să ne focusăm pe ceea ce este aici, pentru că există scheme care pot pune lucrurile în pericol”, a comentat Dragalin, la podcastul „Nota Doi”.

Totodată, Dragalin a menționat că Procuratura Anticorupție bifează și primele succese în identificarea funcționarilor implicați în acte de corupție. Ea spune că munca acuzatorilor nu ar trebui să se rezume doar la „repatrierea” oligarhilor fugari.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi avem oameni la închisoare pentru acte de corupție, un primar, un polițist. Da, nu sunt acești fugari despre care tot vorbim… Lasă ei să stea într-un ungher, în Rusia sau în altă țară în care ei nu au libertatea pe care o avem noi”, a adăugat Dragalin.

Sursa foto: zdg.md

Plahotniuc și Șor, viață în „surghiun”

Fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova. Se întâmpla după ce, la 14 iunie 2019, a pierdut puterea, după o săptămână de negocieri cu noua majoritate PSRM-ACUM. Rămâne, deocamdată, un mister modalitatea prin care a trecut frontiera de stat.

Andrei Năstase, care în acea perioadă era membru ACUM și ministru de Interne, declara că Plahotniuc ar fi părăsit Republica Moldova cu un automobil de marcă Mercedes, prin regiunea transnistreană. Ar fi ajuns în Ucraina, de unde a luat un avion către Londra. Conform informațiilor de ultimă oră, Plahotniuc s-ar afla în Ciprul de Nord.

În ceea ce-l privește pe Ilan Șor, politicianul fugar se află la Moscova, după ce a stat un timp îndelungat în Israel. Ambii politicieni figurează în dosare de spălare de bani și trafic de influență.

Revista presei