Primăria Zalău, un milion de euro pentru statuia lui Mihai Viteazul. Ciolacu: Cred că e exagerat

Primăria Zalău, un milion de euro pentru statuia lui Mihai Viteazul. Ciolacu: Cred că e exagerat Mihai Viteazul, voievod al Țării Românești. Sursa foto: Wikipedia

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre costurile statuii de un milion de euro din Zalău. Este vorba despre statuia lui Mihai Viteazul care va fi amplasată în zona Scala din centul oraşului.

Marcel Ciolacu consideră că prețul este exagerat

Primăria şi Consiliul Local din Zalău vor aloca suma de un milion de euro pentru o statuie a domnitorului Mihai Viteazulcare va fi amplasată într-un parc din oraş.

Întrebat despre această decizie a autorităților locale, în contextul discuțiilor despre reducerea cheltuielilor publice, Marcel Ciolacu a răspuns că este o sumă cam exagerată.

Marcel Ciolacu a mai adăugat că „Este un simbol în această zon, dar hai să vedem până la urmă cât va costă”. Premierul a mai subliniat că este o decizie deocamdată și „urmează o licitaţie, presupun”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul și-a cerut scuze că nu știe prea multe detalii

Premierul Ciolacu și-a cerut scuze deoarece „chiar să ştiu toate statuile care se pun în comună, municipii sau oraşe”. Liderul PSD este de părere că prețul statuii i se pare cam „exagerat”, dar , mai spune el, trebuie văzut ce reprezintă această statuie”.

Marcel Ciolacu consideră că prețul este exagerat. Sursa foto: Facebook

Premierul este de părere că „una-i să spunem că-i o simplă statuie... o fi ceva cu amenajarea parcului, împreună, de aceea nu vreau să mă exprim pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba”.

Marcel Ciolacu: Pentru o simplă statuie e mult

Liderul PSD a ținut să precizeze că „doar pentru o simplă statuie, e mult”. Primăria Municipiului Zalău a anunțat că Zona Scala este în proces de modernizare. De asemenea, pe lângă lucrările de amenajare, va fi amplasată statuia domnitorului Mihai Viteazul.

Autoritățile mai anunță că așezarea statuii se face pe un soclu din beton armat cu o formă poligonală în plan și va fi placat cu piatră naturală de grosime de minim 10 cm. Frontal se va monta pecetea domnească și litere volumetrice metalice, a informat Primăria Zalău.

Revista presei
Steaua fără nume