Cum îi așteaptă școlile pe elevi: copil rănit după ce a fost lovit de o poartă

Cum îi așteaptă școlile pe elevi: copil rănit după ce a fost lovit de o poartă Ambulanță. Sursa foto: arhiva EVZ

Un incident grav a avut loc pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde un copil de 12 ani a fost rănit după ce o poartă de fotbal s-a desprins și i-a strivit mâna. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele în care s-a produs acest accident și pentru a identifica persoanele responsabile de incident.

Respectivul copil a fost transportat de urgență la spital

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Alba, evenimentul nefericit s-a petrecut miercuri, 4 septembrie 2024, însă nu a fost raportat autorităților imediat. Copilul, elev la o școală gimnazială din municipiu, se afla pe terenul de sport când poarta metalică s-a desprins din sistemul de fixare și a căzut peste el, provocându-i răni serioase la o mână. Imediat după incident, băiatul a fost transportat de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Teren de sport

Teren de sport. Sursa: Arhiva EVZ

Poliția din Alba Iulia a aflat de acest incident ulterior și a inițiat o anchetă pentru a elucida toate împrejurările în care a fost rănit respectivul copil. Conform surselor oficiale, ancheta vizează infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Se va investiga dacă poarta de fotbal era securizată corespunzător și cine este răspunzător pentru întreținerea echipamentelor sportive din cadrul unității de învățământ.

O problemă frecvent întâlnită în unitățile școlare din România

Cazul scoate în evidență o problemă frecvent întâlnită în unitățile școlare din România, legată de securitatea echipamentelor de pe terenurile de sport. Neasigurarea corespunzătoare a acestora poate duce la incidente grave, cum este cel de față, punând în pericol sănătatea . Anchetatorii vor analiza dacă au existat deficiențe în gestionarea echipamentelor și dacă regulamentele de siguranță au fost respectate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe măsură ce ancheta evoluează, autoritățile locale vor trebui să ia măsuri stricte pentru a preveni astfel de accidente în viitor, asigurându-se că toate echipamentele sportive din școli sunt în stare optimă de funcționare astfel încât niciun copil să nu mai fie rănit.

Revista presei
Vitralii incolore