Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților

Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților Sursa foto: pixabay.com

În Capitală, a apărut o nouă înșelăciune cu cardurile de călătorie STB. Hoții folosesc numele Primăriei Municipiului București (PMB) și reușesc să păcălească o mulțime de bucureșteni. Nu este pentru prima dată când cei care circulă cu mijlocul de transport în comun au rămas fără bani, dar acum hoții au găsit o metodă ingenioasă.

O nouă înșelăciune cu cardurile de călătorie STB

Pagina de Facebook „Harta transportului public în București” promovează oferte de vânzare FALSE a titlurilor de călătorie. Nu există „un card STB” și nici chestionare sau oferte de gratuitate pentru jumătate de an. Cardul fals STB este oferit la doar 9,95 de lei pentru șase luni, tocmai pentru a atrage cât mai multe victime. Reprezentanții Societății de Transport le-au recomandat oamenilor să nu acceseze link-ul promovat pe pagină respectivă pentru că riscă să rămână fără bani.

STB

Sursa foto: Facebook

Avertismentul reprezentanților STB

„În această săptămână a apărut în mediul online un nou anunț înșelător, care promovează MESAJE FALSE cu referire la așa-zise oferte ale STB SA. Pagina de Facebook «Harta transportului public în București» promovează în mod fals oferte de vânzare a titlurilor de călătorie și unor așa-zise gratuități.

STB

Sursa foto Facebook

❗STB SA vă recomandă SĂ NU ACCESAȚI LINK-UL promovat pe această pagină! Anunțăm călătorii că STB SA a crescut nivelul de securitate al sistemului informatic, iar toate anunțurile false vor fi aduse la cunoștința opiniei publice și raportate Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC)”, au transmis reprezentanții Societății de Transport București (STB), potrivit Capital.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția deja a fost informată

Societatea de Transport București a acționat deja și pe cale legală. Reprezentanții companiei au reportat mesajul mesaj care promite un card de 6 luni și fără restricții către Facebook, dar și către și Poliția Română.Cetățenii care doresc să afle mai multe detalii despre condițiile de călătorie cu mijloacele de transport public sunt rugați să consulte pagina oficială a STB SA. În acest fel, pot fi siguri că sunt informați corect și că nu ajung să fie victimele escrocilor.

Revista presei
Pasajul. Volumul 2