Ilan Șor, scuturat de ultimul bănuț. Ce au găsit executorii judecătorești în casele sale

Ilan Șor, scuturat de ultimul bănuț. Ce au găsit executorii judecătorești în casele sale Ilan Șor/ Sursa foto: captură video

Republica Moldova. Avocații lui Ilan Șor au cerut strămutarea examinării cauzei în care Ilan Șor contestă procesul verbal de punere sub sechestru a mai multor bunuri. Acțiunile executorului judecătoresc au loc în contextul executării silite. Oligarhul fugar are de întors statului 5 miliarde de lei.

Executare silită cu încetiniri

Cererea de strămutare a examinării contestației lui Ilan Șor a fost respinsă de Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Oligarhul fugar a cerut ca cererea sa, în care contestă un act al executorului judecătoresc, să nu fie judecată la Curtea de Apel Chișinău.

Pe 29 aprilie curent, instanța de fond a respins contestația avocatului lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova. Momentan, cauza este examinată de un complet al Curții de Apel Chișinău.

Arme în una din casele lui Ilan Șor

Trei pistoale cu glonț și unul cu bile de cauciuc, care aparțineau lui Ilan Șor, erau încuiate într-un safeu în unul dintre apartamentele sale. Executorul judecătoresc a putut intra în apartament doar după ce a fost autorizată pătrunderea forțată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a inclus datele despre bunurile depistate în imobil într-un proces verbal cu care nu este de acord Șor. Ultimul a contestat documentul, invocând faptul că executorul judecătoresc nu a indicat valoarea bunurilor sechestrate.

Ilan Șor, Dosarul „Furtul miliardului”

Sursa foto: moldova-suverana.md

Scaun de masaj și încălzitor de prosoape

Pe lângă arme, executorul a depistat și pus sub sechestru un scaun de masaj și un încălzitor de prosoape. Totodată, în listă au fost incluse unități de mobilă dezasamblată, uși, mese, scaune, dulapuri, oglinzi, plafoane, resturi de materiale de construcții, covoare, saltele, mașină de spălat rufe, grătar electric, un monitor model Bang Olufsen, inventar pentru terasă, scaun pentru terasă, cupa Milsami (ediția 2012), 5 pompe, boiler, mașină de spălat vesela Siemens, lămpi, 19 scaune de birou și 2 căzi.

Bunurile au fost transmise Băncii de Economii, în proces de lichidare, pentru a putea fi vândute.

Procedura de recuperare a sumei de peste 5 miliarde de lei a început în vara anului trecut. Banii urmează să fie încasați de la Șor după ce Curtea de Apel l-a condamnat definitiv în dosarul Frauda bancară.

Momentan, sub sechestru sunt puse mai multe bunuri ale lui Ilan Șor. Este vorba despre nouă construcții și încăperi locative, cinci terenuri pentru construcții, optsprezece mijloace de transport, șase cote în capital social și mijloace bănești din 20 de conturi bancare.

Revista presei
Insula