Ce se ascunde în spatele declaraţiilor lui Putin despre „pace”

Ce se ascunde în spatele declaraţiilor lui Putin despre „pace” Vladimir Putin. Sursa: Arhiva EVZ

Ce se ascunde, de fapt, în spatele declarațiilor despre „pace” făcute de Vladimir Putin: ucrainenii zic că e vorba despre „capitulare”.

Putin vrea capitularea Ucrainei

Şeful Centrul ucrainean de Combatere a Dezinformării, Andri Kovalenko, spune că dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, doreşte capitularea Ucrainei, astfel că discursurile sale despre pace nu reprezintă altceva decât capcane.

Potrivit expertului, conceptele de „pace” și „capitulare” nu trebuie confundate, pentru că Putin are nevoie exact de capitularea Ucrainei, dictatorul fiind cel care revendică teritoriile ucrainene și le-a şi „inclus” în componenţa Rusiei, printr-o serie de acte ilegale şi nerecunoscute internaţionale.

Discuțiile despre pace, doar „capcane”

„Avem nevoie de pace, dar de una corectă, conform normelor dreptului internațional, iar Putin nu este pregătit pentru aşa ceva. Toate discuțiile despre «Istanbul 2022» (negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul, n.r.) nu ne vor aduce înapoi Bahmutul distrus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, minte, el are nevoie de capitularea noastră. Iar discuțiile despre pace sunt capcane şi, aşa ca acum mai bine de 100 de ani, Rusia vrea să ne divizeze din interior în jurul unor viziuni diferite, astfel încât să ne oprim rezistența”, a declarat Andri Kovalenko.

Victorie Ucraina

Victorie Ucraina / sursa foto: https://www.powervertical.org/

Putin are nevoie de toată Ucraina

Din păcate, a adăugat el, Putin încă are nevoie de toată Ucraina. „Nu există nimic în comun între termenii «pace» și «capitulare». Putin vorbește despre dorința de capitulare a Ucrainei” - a mai declarat militarul.

Amintim că, pe 5 septembrie, autocratul de la Kremlin a vorbit la un forum economic şi a făcut noi declarații cinice cu privire la Ucraina. Dictatorul rus a afirmat că Federația Rusă va „proteja” întotdeauna interesele ucrainenilor care apără limba și tradițiile ruse.

În plus, potrivit lui Putin, Rusia nu ar fi refuzat niciodată negocierile cu privire la Ucraina, dar nu pe baza unor "cereri efemere", ci pe baza unor parametri conveniți la Istanbul. În opinia liderului de la Kremlin, "Ucraina a fost mulțumită de acordurile de la Istanbul, dar a abandonat proiectul doar din cauza Occidentului".

(Agenția de presă RBC, Traducere RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei
Teatrul vârstelor