Nicuşor Dan critică sistemul de învățământ. Cum ar face școala interesantă

Nicuşor Dan critică sistemul de învățământ. Cum ar face școala interesantă Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook

Nicuşor Dan, fost olimpic la matematică, a criticat sistemul de învățământ de la noi spunând că se învaţă prea mult la nivelul şcolii şi cel al liceului, iar asta îi oboseşte pe elevi. De asemenea, primarul Capitalei a mai atras atenția că tot ceea ce se învață în școală nu prea are legătură cu realitatea.

Nicuşor Dan nu este de acord cu sistemul de învățământ din România

Nicuşor Dan este de părere că în România „se învaţă mult prea mult la nivelul şcolii şi al liceului”. Edilul a ținut să precizeze că vorbește ca „ne-specialist” deoarece a ieșit demult din sistemul educațional.

Dar asta nu-l împiedică să facă o analiză a sistemului de învățământ din România făcând comparație cu experiența sa din Franța. Edilul Capitalei a spus că „după trei ani de facultate!, era „deja obosit”, iar colegii săi „abia atunci începeau”.

Mai exact, colegii săi „erau în facultate şi făcuseră un liceu normal. Abia atunci îşi „deschideau cultura generală şi atunci descopereau”, a explicat Nicușor Dan. În schimb, Nicușor Dan făcuse „toate olimpiadele posibile şi eram deja obosit când trebuia să accelerez”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi textNicuşor Dan. Sursa foto: Facebook

Ce învățăm în școală nu este raportat la realitate

Nicuşor Dan a mai subliniat faptul că „ceea ce învăţăm în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”. În opinia sa, elevii ar trebui să înveţe şi lucruri care „au legătură cu viaţa unor personalităţi, astfel încât informaţiile să devină interesante şi mai accesibile”.

Primarul Capitalei a mai spus la o emisiune TV că „există foarte multe lucruri, în orice domeniu alegi să mergi”. Sunt oameni interesanți cu pasiuni interesante, care au făcut lucruri despre care e bine să afli, „care şi-au scris scrisori unul altuia, care au avut iubite...și trebuie să povestim despre ei, pentru că în felul acesta lucrurile devin mai interesante şi mai accesibile”, a concluzionat Nicuşor Dan.

Revista presei
Pași în gol. Volumul 2