Liderii din India și Singapore semnează un acord. Cele două state vor coopera în domeniul semiconductorilor

Liderii din India și Singapore semnează un acord. Cele două state vor coopera în domeniul semiconductorilor Semiconductori. Sursă foto: Pinterest

Liderii din India și Singapore au semnat joi un acord de parteneriat și cooperare în domeniul semiconductorilor. Acest acord are ca scop să ofere firmelor din Singapore un rol mai important în lanțurile de aprovizionare de pe piața indiană, au declarat cele două țări.

Un memorandum de înțelegere  a fost semnat în timpul vizitei de două zile a premierului indian Narendra Modi în Singapore. Aceasta reprezintă a cincea sa vizită generală și prima din 2018.

India și Singapore semnează un acord

„Singapore și India vor valorifica punctele forte complementare din ecosistemele lor de semiconductori. De asemenea, vor profita de oportunitățile de a construi reziliența lanțurilor lor de aprovizionare cu semiconductori”, a declarat Ministerul Comerțului din Singapore într-o declarație.

„Aceasta va include schimburi de politici conduse de guvern privind dezvoltarea ecosistemului. De altfel, vor viza și reziliența lanțului de aprovizionare și dezvoltarea forței de muncă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Micul Singapore a depășit de mult timp greutatea sa în acest sector. În prezent, reprezintă undeva la 11% din piața mondială a semiconductorilor, cu 20% din echipamentele semiconductoare mondiale fabricate în țară.

Semiconductorii sunt un element-cheie al agendei de afaceri a Indiei. Statul deține un pachet de 10 miliarde de dolari pentru a stimula industria să concureze în viitor cu țări precum Taiwanul, mare producător de cipuri. India se așteaptă ca piața sa de semiconductori să valoreze 63 de miliarde de dolari până în 2026.

India construiește fabrici de semiconductori

În februarie, India a dat undă verde construcției a trei fabrici de semiconductori. Investițiile au fost în valoare de peste 15 miliarde de dolari. Prin urmare, companii precum Tata Group și CG Power se vor ocupa de această producție. Companiile au planuri de fabricare și ambalare a cipurilor pentru sectoare precum apărarea, automobilele și telecomunicațiile.

În timpul vizitei, Modi s-a întâlnit cu prim-ministrul Singapore Lawrence Wong, cu președintele Tharman Shanmugaratnam și cu fostul premier Lee Hsien Loong.

De asemenea, au fost semnate alte trei acorduri privind tehnologiile digitale, educația și dezvoltarea competențelor și sănătatea și medicina, potrivit Ministerului indian de Externe, potrivit yahoo.

Revista presei
Teatru. Volumul 2