Încă un gigant din piața auto, descurajat de vânzările mașinilor electrice. Face schimbări majore

Încă un gigant din piața auto, descurajat de vânzările mașinilor electrice. Face schimbări majore Volvo. Sursa foto: Pixabay

Volvo Cars renunță la obiectivul stabilit în urmă cu un an. În perioada respectivă, producătorul suedez de automobile promitea că va vinde doar mașini electrice începând cu anul 2030. Recent, reprezentanții companiei au anunțat că nu mai țin cont de acest plan.

Volvo își schimbă strategia

În anii precedenți, majoritatea companiilor de profil și-au stabilit obiective privind producția de mașini electrice. În 2023, Volvo anunța că va trece la vânzarea autoturismelor 100% electrice, însă schimbarea completă urma să fie definitivată în 2030.

Recent, reprezentanții gigantului de pe piața auto au revenit asupra acestui plan. Astfel, aceștia au precizat că nu vor mai urma același obiectiv, invocând schimbările din piață, precum și reducerea cererii.

Cerere tot mai scăzută pentru aceste tipuri de mașini

Compania este deținută de Geely Holding din China și a fost printre primele interesate de trecerea spre mașinile electrice.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem pragmatici şi flexibili, păstrând în acelaşi timp o poziţie de lider în industrie în ceea ce priveşte electrificarea şi durabilitatea”, a explicat Jim Rowan, CEO al Volvo Cars,

Totodată, acesta recunoaște că nu renunță definitiv la producția mașinilor electrice. Conform acestuia, un autoturism de acest tip poate oferi „o experiență superioară de condus”.

Volvo

Volvo. Sursa foto: Pixabay

„Cu toate acestea, este clar că tranziţia către electrificare nu va fi liniară, iar clienţii şi pieţele se mişcă cu viteze diferite de adoptare”, a continuat el.

Acțiunile Volvo au scăzut

Nu este singurul producător care renunță la ambiția legată de mașinile electrice. Mercedes-Benz Group şi Volkswagen și-au schimbat strategiile privind această zonă a portofoliului. La finalul lunii iulie, Ford a renunțat la planul pentru comercializarea mașinilor electrice.

Miercuri, acțiunile companiei Volvo s-au tranzacționat cu o scădere de peste 4%.

Producătorul a atras atenția asupra procesului lent de dezvoltare a infrastructurii de încărcare. De asemenea, Volvo a amintit și de retragerea stimulentelor guvernamentale pe unele pieţe, aspecte care au dus la scăderile semnificative.

Revista presei
Pași în gol. Volumul 2