Detalii cutremurătoare despre femeia drogată și violată de zeci de bărbați, îndemnați de soț

Detalii cutremurătoare despre femeia drogată și violată de zeci de bărbați, îndemnați de soț Gisèle Pélicot, femeia violată de zeci de bărbați Franța. Sursa foto: Twitter/X

Gisèle Pélicot, femeia violată de zeci de bărbați, la îndemnul soțului, a renunțat la anonimat, dorind ca procesul să fie public, deoarece, spune ea, „astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciodată”.

Gisèle Pélicot ar fi fost violată sub ochii soțului care filma ororile

Bărbatul de 71 de ani din Franța este acuzat că și-a drogat soția apoi o oferea bărbaților îndemnându-i  să o violeze, în timp ce îi filma. Ororile s-au petrecut pe parcursul a zece ani.

Până în prezent au fost identificați 50 de bărbați care au fost puși sub acuzare. Fiica femeii abuzate nu a mai putut asculta prin ce a trecut mama sa și a fugit din sala de judecată. Miercuri a fost a treia zi a procesului pentru abuzurile sexuale la care a fost supusă. De asemenea, Gisèle Pélicot va depune mărturie joi.

Soțul recuta bărbați pe internet

Din anchetă reiese că soţul victimei recruta bărbaţii pe internet pentru a-i viola soţia. În total au fost în jur de 200 de violuri, potrivit estimării anchetatorilor, dintre care 92 de violuri au fost comise de către aceşti bărbaţi recrutaţi de soţ pe internet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ofiţerul de poliţie a explicat avocatului apărării că în acest caz nu se pune problema consimţământului deoarece  soţia nu ştia nimic.  Violurile erau comise în timp ce dormea, după ce femeia era drogată de soţ cu medicamente puse în mâncare sau în băutură.

Gisèle Pélicot era pregătită pe patul conjugal pentru abuzuri

Anchetatorul a arătat modul sistematic al lui Dominique Pélicot de a recruta online zeci de necunoscuţi pe site-ul de întâlniri Coco.fr.  Instrucţiunile erau identice pentru fiecare bărbat cu privire la adresa, era o parcarea, departe de locuinţa sa pentru a nu trezi suspiciuni vecinilor.

Acestia aşteptau afară chiar și câte o oră pentru ca somniferele să îşi facă efectul. Iar intrarea  se făcea discret prin bucătărie, urmând abuzarea soției care era deja pregătită şi goală pe patul conjugal. S-au găsit în jur de 4.000 de fişiere cu fotografii şi înregistrări video de către soţ.

Avocații apărării pun la îndoială ideea că femeia nu știa

Mai mulţi avocaţi ai apărării au pus la îndoială starea de inconştienţă a victimei, exprimându-şi mirarea că Gisèle Pélicot nu a avut niciun fel de suspiciuni timp de zece ani despre tot ceea ce i se întâmpla.

„Cum putem fi atât de siguri că era într-adevăr inconştientă? a întrebat avocata Isabelle Crepin-Dehaene.

„Ori e o actriţă foarte bună, ori era cu adevărat inconştientă”, a răspuns comisarul, completând că aceşti bărbaţi nu au avut nici cel mai mic contact în prealabil cu victima.

Gisèle Pélicot va depune mărturie joi

Gisèle Pélicot se simțea rău de ani de zile, își pierduse părul și greutatea și avea probleme de memorie. Dar copiii și prietenii ei erau convinși că suferă de Alzheimer. La sfârșitul anului 2020, după ce a fost chemată la o secție de poliție din sudul Franței, femeia, acum în vârstă de 72 de ani, a aflat un adevăr despre tot ceea ce i s-a întâmplat.

Bărbații acuzați erau din diferite categorii sociale, precum șoferi de camion, soldați, tâmplari și lucrători comerciali, un gardian de închisoare, un expert IT de la o bancă, chiar și un jurnalist local.

Așadar, victimei i se va da cuvântul pentru prima dată în această dimineață. Se crede că va fi unul dintre cele mai importante momente ale acestui proces care a șocat Franța.

Mai există 72 de suspecţi în acest caz tulburător

Procesul care are loc din oraşul Avignon, Franța, ar urma să se încheie în luna decembrie. Gisèle Pélicot a fost calmă şi rezervată pe tot parcursul procesului, în timp ce soţul ei stătea vizavi de ea şi ascultat cu atenţie tot ce se declara în fața judecătorilor.

Se spune că ar există alţi 72 de suspecţi în acest caz îngrozitor, dar numai 50 au fost depistaţi, iar 18 dintre acuzaţi, inclusiv Pélicot care se află în arest. De asemenea, 32 de inculpaţi sunt liberi și  participă la proces. Se estimează că cei mai mulţi dintre ei riscă până la 20 de ani de închisoare pentru viol, scrie nytimes.com.

Revista presei