Guvernul aprobă noi măsuri în Sănătate. Ajutor de stat pentru achiziția medicamentelor inovatoare

Guvernul aprobă noi măsuri în Sănătate. Ajutor de stat pentru achiziția medicamentelor inovatoare Pacient cancer Sursa foto: Dreamstime.com

București. Guvernul aprobă o serie de măsuri destinate pacienților bolnavi de cancer. Aceștia vor avea acces mai ușor la serivicii de radioterapie decontate de stat.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat miniștrii pentru o nouă ședință a executivului. Pe ordinea de zi, între proiectele propuse sunt și unele care vizează sistemul de sănătate.

Guvernul propune măsuri destinate bolnavilor de cancer

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații cu privire la actele normative ce urmează să fie adoptate. Între altele, Guvernul va adopta un proiect de reglementare destinat pacienților bolnavi de cancer. Aceștia vor beneficia mai ușor de servicii de radioterapie decontate de stat.

„În domeniul sănătăţii, aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, Marcel Ciolacu a declarat că statul îi va susține pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale. Totodată Guvernul va acorda un ajutor pentru pacienții cărora li s-au recomandat medicamente inovative. Totodată, premierul a anunțat că va fi completat și programul de îngrijiri paliative în unităţi cu paturi, la domiciliu şi în ambulatoriu.

„Completăm şi Programul naţional de îngrijiri paliative în unităţi cu paturi, la domiciliu şi în ambulatoriu, prin casele de asigurări de sănătate”, a adăugat prim-ministrul.

Ciolacu anunță măsuri de protecție pentru cumpărători

Premierul Marcel Ciolacu a convocat Guvernul pentru adoptarea mai multor acte normative și reglementări. Cu acest prilej, premierul a anunțat că ordinul ANPC prin care vor fi sancționați comercianţii care scad gramajul produselor, dar lasă preţurile neschimbate va intra în vigoare.

Actul normativ a fost finalizat și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Este gata şi ordinul preşedintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianţii scad gramajul produselor, dar lasă preţurile la fel. Această formă de înşelăciune împotriva consumatorului se încheie astăzi”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Guvernul suplimentează numărul de cadre didactice

În acest context, premierul Marcel Ciolacu  a anunțat că Guvernul va adopta un act normativ pentru suplimentarea numărului de posturi în învățământul preuniversitar. Vor fi angajate în jur de 7.800 de cadre didactice. Parte dintre acestea se vor ocupa de copiii cu nevoi speciale.

Marcel Ciolacu a precizat că este nevoie ca statul să asigure accesul acestor copii la învățământul de masă.

„Majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învăţământul preuniversitar de stat. Creşterea este necesară pentru a asigura dreptul la educaţie şi integrare în cazul unui număr tot mai mare de copii cu cerinţe speciale în învăţământul de masă”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul a luat act de proiectul propus de ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Revista presei
Nopți fără lună