Candidat la funcția de președinte în Tunisia, arestat

Candidat la funcția de președinte în Tunisia, arestat Ayachi Zammel. Sursa foto: Instagram

Ayachi Zammel se număra printre cei trei candidați anunțați pentru cursa prezidențială din Tunisia. Acesta se află în fruntea unui mic partid liberal. Recent, el a fost arestat, fiind suspectat de „falsificare a susţinerilor”.

Un candidat din Tunisia, arestat

Alegerile prezidențiale vor avea loc în Tunisia pe data de 6 octombrie. În cursa electorală pentru cea mai înaltă funcție în stat a intrat și Ayachi Zammel. Acesta are în spate susținerea unui partid liberal, a fost arestat.

Conform unui membru al echipei care se ocupa de campania sa, acesta a fost arestat luni. Astfel, candidatul a fost dus în fața reprezentanților Gărzii Naţionale din Tebourba.

Nu este singura arestare din partidul său

În a doua parte a lunii august, o altă membră din partidul Azimoun a fost arestată. Siwar Bargaoui, susținătoarea lui  Ayachi Zammel. Siwar Bargaoui a fost reținută din aceeași cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

După 10 zile petrecute în arest, femeia a fost eliberată, urmând ca procesul să aibă loc pe data de 19 august.

Tunisia

Ayachi Zammel. Sursa foto: Instagram

Ayachi Zammel s-a numărat printre cei trei candidați care au primit avizul Autorității Electorale tunisiene (ISIE). Astfel, acesta urma să intre oficial în cursa alegerilor desfășurate pe 6 octombrie.

Scandal în Tunisia. Un candidat la prezidențiale, arestat

Liderul de partid ajuns în arest se va lupta cu preşedintele Kais Saied, care intenționează să obțină încă un mandat, dar și cu Zouhair Maghzaoui, un fost deputat care are susținerea stângii. Actualul președinte s-a aflat în centrul mai multor scandaluri politice, după ce și-a acordat puteri depline.

Autoritatea Electorală a scos din cursa alegerilor prezidențiale 13 candidați, pe fondul numărului redus de susținători. De asemenea, alte motive invocate de autoritate aveau legătură cu garanțiile financiare.

În urmă cu trei zile, ONG-ul Human Rights Watch (HRW) lansa critici legate de lista candidaților respinși.

„Cel puţin opt eventuali candidaţi au fost daţi în judecată, condamnaţi sau încarceraţi”, arătau reprezentanții ONG-ului.

Revista presei
Dunărea, aurul României