Florin Roman (PNL): PSD voia să dea un OUG doar pentru amnistiere, nu și pentru bunii platnici

Florin Roman (PNL): PSD voia să dea un OUG doar pentru amnistiere, nu și pentru bunii platnici Florin Roman. Sursa foto: Facebook

Vicepreședintele PNL Florin Roman susține că PSD ar fi luat în calcul doar „amnistierea” dobânzilor și a penalităților aplicate în cazul celor datornici la stat. Declarația vine în timp ce Executivul analizează pachetul fiscal conceput pentru a crește încasările.

Florin Roman, despre situația datornicilor la stat și planurile PSD

Potrivit deputatului, bonificația de 3%, valabilă pentru companiile care își achită la timp datoriile, ar aparține Partidului Național Liberal. Totodată, liberalul dă asigurări că niciun reprezentant al PSD nu ar fi luat parte la lansarea inițiativei, aceasta fiind discutată încă de anul trecut.

„Bonificația de 3% pentru firmele care își plătesc la timp datoriile este o propunere legislativă 100% a PNL, depusă în Parlament de mine în calitate de inițiator, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, liderul de grup Andronache Gabriel, de fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare și de președintele Comisiei buget-finante, Hutuca Bogdan, alături de colegi din grupul PNL. Depusă în septembrie 2023. Nu există nici un inițiator de la PSD!”, spune liberalul.

Critici la adresa social-democraților

În plus, deputatul Florin Roman susține că PNL i-ar fi cerut ministrului de Finanțe să ia în calcul și bonificația.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Propunerea legislativă am depus-o urmare a discuțiilor cu mediul privat din Alba, care reclama lipsa de interes a statului pentru firmele care își plătesc datoriile la timp.

Florin Roman

Taxe. Sursa foto: Pixabay.com

Și de această dată, PSD ar fi dorit să dea un OUG doar pentru amnistiere, nu și pentru buni platnici. Este motivul pentru care noi, liberalii, i-am cerut ministrului de Finanțe, ca aministia fiscală, să fie însoțită de bonificația pentru buni platnici, proiectul PNL”, a continuat deputatul.

Florin Roman, despre măsurile aplicate în cazul contribuabililor

„Este pentru prima dată, când se intervine cu o astfel de măsură de respect pentru contribuabilii corecți. Aici are dreptate dl Ciolacu. Unde nu spune adevărul este ca uite să amintească ca am depus acest proiect în parlament, noi liberalii, încă în urmă cu 1 an. Ne bucurăm totodată ca proiecte liberale precum neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei sau acordarea bonificației pentru buni platnici, devin surse de inspirație pentru domnul Ciolacu”, a încheiat liberalul.

Revista presei