Evenimentul Istoric: Drame familiale regale, spioni de top, femei care au rupt lumea în două!

Evenimentul Istoric: Drame familiale regale, spioni de top, femei care au rupt lumea în două!

Mistere ale istoriei dezvăluite în Evenimentul Istoric, august 2024! Drame familiale regale, spioni de top, femei care au rupt lumea în două!

Evenimentul Istoric, numărul 78 din 2024 oferă o serie de articole de neratat, fiind disponibilă la chioșcuri și mai ales „la un clik distanță”  pe edituradecarte.ro!

Evenimentul Istoric - drame și femei celebre ale Capitalei

Desigur că moartea principesei Maria, fiica prințului Carol și principesei Elisabeta, moartea  prințului Mircea, fiul regelui Ferdinand și al reginei Maria au fost dramele societății românești în a doua jumătate a secolului XIX și în primul sfert al secolului XX.  Evident, aceste decese nu au fost decât un vîrf al icebergului care era reprezentat de situația sanitară precară. Evenimentul Istoric arată cum epidemiile și războiul au ucis fără să țină cont de clasă și elită socială. Evident, în rândurile poporului, mortalitatea era una foarte ridicată.

Evenimentul Istoric prezintă și povestea reală a celei numite Mița Biciclista. S-au brodat atâtea legende urbane pe seama ei încât adevărata personalitate a unei femei din societatea de elită a Capitalei a trecut cumva în planul al doilea. Evenimentul Istoric a arătat care au fost cele mai cunoscute relații ale sale și cum a influențat ea moda, societatea dar și politica până în 1945 cel puțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul Istoric - geopolitica, spionajul și războiul

Decesul legendarului spion Mihai Caraman a permis revistei  să îi acorde un spațiu generos ca dosar de personalitate. Veți descoperi din Evenimentul Istoric cum a reușit un spion de elită al României să pună mâna pe secretele NATO di 1956 până în 1969. Acțiunile NATO au fost compromise până la nivelul anului 1975.

Un amplu studiu a fost dedicat Iranului, una din cele mai mari forțe care influențează geopolitca Orientului Mijlociu, având o tradiție istorică. Pericolul bombelor rămase neexplodate, portretul copiilor eroi de război sunt de asemenea, discutate în cadrul acestui număr din Evenimentul Istoric.

Povești și legende urbane. Biserica și politica în Franța

Numărul de față  prezintă și o discuție legată de batjocorirea unei imagini sacre în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024. A fost mereu o dispută între protestanți și romano-catolicism, între revoluționari, marxiști și clerul catolic. Istoria Războiaelor Religioase din Franța fascinează și astăzi.

Numărul din august  a acordat atenție presupusei filiații a lui Alexandru Tzigara Samurcaș din Regele Carol I al României. Alexandru Tzigara Samurcaș a fost unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România primei jumătăți de secol XX. S-a bucurat de o relație specială și o primire mereu prioritară în cadrul Casei Regale a României.

Însuși Regele Carol al II-lea spunea despre el, că ar fi fost unchiul său. Așadar, acest număr oferă povești interesante, palpitante și care pot să ofere dezlegarea unor mistere.

Revista poate fi cumpărată de la punctele de difuzare a presei sau poate fi comandată on-line de pe edituradecarte.ro!

Sursa foto: Arhivă

 

Revista presei