Un mare punct de sprijin pentru Republica Moldova, în relațiile cu România

Un mare punct de sprijin pentru Republica Moldova, în relațiile cu România Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu

Republica Moldova. Există un mare punct de srijin pentru Chișinău, în relația cu România, legat de Declarația cu privire la cooperare bilaterală dintre cele două țări. Analistul politic Nicolae Negru a vorbit despre acest subiect și a explicat cât de important este acordul comun.

Republica Moldova se poate baza pe România în momentele delicate

Declarația de sprijin privind reziliența ar însemna că în momentele vulnerabile, acolo unde există o problemă, dar ele de fapt sunt foarte multe, Republica Moldova se poate adresa României și poate obține acest ajutor. Acest ajutor poate fi nu numai material, să zicem energie electrică, gaze etc”, a spus analistul. Care a mai explicat: „ Dar, poate fi și informațional, ajutor în contracararea unor acțiuni de propagandă, manipulare a cetățenilor, unor acțiuni de destabilizare a situației din Republica Moldova, fiindcă vedem și asemenea acțiuni”.

Drapelul Republicii Moldova și cel al României

Drapelul Republicii Moldova și cel al României/Sursa foto: moldova.europalibera.org/

O mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova în această perioadă este războiul hibrid pe care îl duce Rusia. Acțiuni care vin în cascadă și cărora oficialii de la Chișinău trebuie să le facă față.

Un agasant răzoi hibrid dus de Kremlin

Nicolae Negru este de părere că reprezentanții statului au căpătat experiență în această zonă foarte delicată, dar țara are nevoie și de ajutor pentru a rezista atacurilor orchestrate de propagandiștii Kremlinului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi căpătăm o anumită experiență în contracararea acestui război hibrid, dar desigur că nu dispunem de tot potențialul necesar pentru a face față atacului din partea Rusiei, care vine pe diferite căi și pe căi externe, și pe interior se lucrează prin anumiți agenți, anumite categorii de populație, prin anumite forțe politice care reprezintă interesul Rusiei aici în Republica Moldova”.

Legat de termenul de reziliență, acesta face referire la capacitatea de-a rezista diverselor provocări cu care se confruntă periodic.

„Asta înseamnă reziliența - statul Republica Moldova să stea bine pe picioare și să nu se clatine atunci când unii încearcă să-l doboare la pământ”,a mai explicat analistul.

Revista presei