Adolescent decapitat într-un atac al unui rechin. Tragedia s-a întâmplat în largul coastelor din Jamaica

Adolescent decapitat într-un atac al unui rechin. Tragedia s-a întâmplat în largul coastelor din Jamaica

Un băiat în vârstă de 16 ani a fost sfâșiat cu brutalitate de un rechin în timp ce înota singur în largul coastei Jamaicăi, marcând un atac extrem de rar pentru insula din Caraibe, au declarat autoritățile.

Scafandrii au găsit trupul decapitat al lui Jahmari Reid marți dimineață, la o zi după ce acesta a dispărut în timpul expediției sale solo de pescuit subacvatic în apropierea popularului oraș turistic Montego Bay.

Brațul stâng al adolescentului lipsea, de asemenea, iar restul corpului său era grav mutilat, au declarat martorii pentru Jamaica Observer."Nu pot să cred că a plecat singur pe mare ieri și acesta a fost rezultatul. Este trist să știu asta. Mă simt atât de rău”, a declarat tatăl lui Jahmari, Michael Reid, pentru publicația locală.

Un rechin tigru a fost observat în apele tropicale în care a fost găsit brațul tăiat al lui Jahmari, ceea ce a determinat echipele de salvare să suspecteze că prădătorul oceanic a fost vinovatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile au căutat rechinul

Scafandrii și pescarii au încercat să tragă în „rechinul mare”, dar l-au ratat, a declarat un martor. Echipajele au sperat că vor putea recupera capul lipsă al lui Jahmari din stomacul peștelui înainte de a fi prea târziu.

Conform poliției, elevul de liceu practica pescuitul subacvatic singur luni dimineață când a avut loc tragedia.

„Este ceva despre care ne certăm, ne luptăm. El nu o face pentru o cauză nobilă, nu o face pentru nevoi sau altceva. Este ceea ce este iubea. Vă vine să credeți?” a spus Michael Reid.

Experții suspectează că rechinul urmărea o navă de croazieră când l-a reperat pe adolescent.

„Ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că, atunci când vin navele, să fim atenți la scufundări. Rechinul i-a mâncat capul bărbatului, i-a mâncat o mână. Este o nebunie.”, a declarat președintele Falmouth Fisherfolks Benevolent Society, Fritz Christie. Atacurile rechinilor în Jamaica sunt extrem de rare, scrie NY Post.

Din 1749, doar trei atacuri neprovocate ale rechinilor au fost raportate în apropierea insulei, conform International Shark Attack File, cu sediul în Florida.

Revista presei