Trump îi include pe Biden și Harris printre responsabilii de tentativa de asasinat

Trump îi include pe Biden și Harris printre responsabilii de tentativa de asasinat

Fostul președinte american Donald Trump a declarat, marți seara, la emisiunea TV a lui Dr. Phil, că președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris poartă o parte din vina pentru tentativa de asasinat contra sa.

Trump: Într-o anumită măsură este vina lui Biden și a lui Harris

Trump a spus, în interviul cu Phil McGraw (Dr. Phil), astfel. „Cred că într-o anumită măsură este vina lui Biden și a lui Harris. Eu sunt adversarul lor. Au folosit instituțiile controlate de guvern împotriva mea, au pus tot Departamentul Justiției (DOJ) să încerce să mă condamne, nu prea erau interesați de sănătatea și siguranța mea”.

Președintele Joe Biden a susținut, în repetate rânduri, că nu s-ar fi implicat niciodată în deciziile privind punerea sub acuzare a unor persoane.

„Ei au făcut foarte dificil pentru mine să beneficiez de personal adecvat de la Secret Service”, a adăugat Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trump, recunoscător agenților prezenți

„Secret Service ar fi trebuit să aibă pe cineva pe acel acoperiș, dar acoperișul acela era gol. A fost o evidentă lipsă de comunicare între forțele de ordine locale și și Secret Service. Dar au fost curajoși, m-au protejat când gloanțele veneau spre mine, în trei sau patru secunde am fost acoperit de trupurile lor”, a mai spus Trump despre agenții de protecție.

Tentativa de asasinat de la un miting din Butler, Pennsylvania, din data de 13 iulie, s-a soldat cu moartea unui civil din public.

Trump

Asistenții lui Trump au avut o relație tensionată cu conducerea Secret Service în ceea ce privește securitatea fostului președinte, după ce oficialii de la vârf au respins în mod repetat cererile de protecție suplimentară, înainte de tentativa de asasinat.

Kimberly Cheatle, directorul Secret Service, a demisionat

Kimberly Cheatle, directorul Secret Service, a demisionat luna trecută pe fondul furiei față de incapacitatea agenției de a preveni tentativa de asasinat.

Kimberly Cheatle

Sursa foto: Wikipedia/ Kimberly Cheatle

Secret Service a aprobat recent un plan de creștere a protecției lui Trump la evenimentele de campanie în aer liber, inclusiv prin utilizarea de geamuri antiglonț. Unii agenți Secret Service din echipa de protecție a lui Biden au fost transferați la Trump și Harris înainte de alegerile din noiembrie.

Deocamdată, motivul pentru care a acționat Thomas Matthew Crooks nu a fost dezvăluit de anchetatori.

Discursurile agresive ale democraților ar fi putut duce la tentativa de asasinat

Dar Donald Trump și alți republicani au dat vina pe retorica democraților care îl acuză pe fostul președinte că ar „submina democrația”. Fostul președinte a reluat afirmațiile în interviul său cu dr. Phil.

Kamala Harris și Joe Biden

Kamala Harris și Joe Biden Sursa foto: X

„Ei spun că sunt o amenințare la adresa democrației”, a spus Trump.

„Ei susțin asta tot timpul, a fost linia pe care au ținut-o, continuă să o spună, și știți că asta poate pune în mișcare asasini sau potențiali asasini. Acesta este un lucru teribil ... Poate că glonțul este din cauza retoricii lor”, afirmă fostul președinte, insinuând o implicare directă.

Citește și: Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt

Revista presei