Jumătate din Capitală, fără apă caldă. CET Progresu nu mai funcționează

Jumătate din Capitală, fără apă caldă. CET Progresu nu mai funcționează Apă caldă. Sursa: Arhiva EVZ

Jumătate din blocurile din Capitală nu mai au apă caldă. În urmă cu puțin timp, centrala CET Progresu a fost oprită. ELCEN a luat această decizie din cauza unor avarii apărute în jurul orei 14:00.

Zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă

CET Progresu a fost oprită pe fondul unor avarii la nivelul rețelei Termoenergetica. Astfel, jumătate din blocurile din București nu mai au apă caldă la această oră.  Conform anunțului făcut de Electrocentrale București, centrala a fost oprită forța la ora 14:20.

Avaria rețelei a apărut la ora 13:00 și a dus la apariția mai multor probleme la nivelul instalațiilor din CET Progresu.

„Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu”, au anunțat reprezentanții ELCEN.

Cât timp rămâne închisă

Potrivit ELCEN București, problemele apărute la nivelul instalațiilor ar putea duce la avarierea echipamentelor energetice. Centrala ar urma să rămână închisă până când Compania Municipală Termoenergetica București va aplica măsurile tehnice necesare în astfel de situații.

„Această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN”, arată sursa.

Câte blocuri nu au apă caldă

La această oră, 3071 de blocuri din Capitală nu au apă caldă. Conform sursei, avariile la nivelul rețelei se înregistrează în toate sectoarele Bucureștiului.

Revista presei