Asta este cea mai mare pensie din România. Aveți nevoie de calculator

Asta este cea mai mare pensie din România. Aveți nevoie de calculator Bani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Românul cu cea mai mare pensie din țară avea venituri substanțiale încă din 2023. Beneficiarul este un fost judecător al Curții Constituționale a României.  Cu toate că recalcularea le-a rotunjit veniturile unor seniori, suma încasată de fostul magistrat pare greu de imaginat pentru majoritatea dintre aceștia.

Cea mai mare pensie din țară

Fostul judecător Cristian Deliorga se poate lăuda cu cea mai mare pensie din România. În anul fiscal precedent, acesta a primit de la stat 800.000 de lei.

De altfel, acesta a chemat statul în instanță, iar în urma războiului a beneficiat de drepturile salariale restante.

Nu mai profesează din anul 2019

Fostul magistrat a ieșit din câmpul muncii în anul 2019. Înainte de a se pensiona, Cristian Deliorga a fost propus să preia funcția de membru al Curții Constituționale. Inițiativa a venit din partea social-democraților.  În urmă cu cinci ani, în fruntea PSD era Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News
Crisrian Deliorga, pensie

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

De asemenea, pensionarul cu cel mai mare venit din România a avut funcția de judecător și în cadrul Curții de Apel Constanța.

Pensie de judecător

Cristian Deliorga nu este singurul pensionar cu venituri generoase. Luna trecută, peste 11.696 de români încasează pensii speciale de la statul român. În schimb, în luna iunie, numărul ajungea la 11.588.

Conform datelor oficiale, peste 5.500 dintre beneficiari sunt foști procurori. De altfel, cele două categorii primesc cea mai mare pensie medie, suma ajungând la 25.049 lei. Potrivit datelor de la Casa Națională de Pensii, 21.984 lei provin din bugetul statului, iar restul din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Luna trecută, peste 800 de foști angajați ai corpului diplomatic al României au încasat pensii speciale. Valoarea medie a acestora trece de pragul de 6.600 lei.

Revista presei