Trucuri pentru o minte sănătoasă de la un specialist în neuroștiințe

Trucuri pentru o minte sănătoasă de la un specialist în neuroștiințe Sursa foto Harvard Business Review/ Mentalitate

Un neurolog și antrenor al creierului a împărtășit sfaturile sale de expert cu privire la ceea ce putem face pentru a evita deteriorarea sanătatea mentală și pentru a avea o minte sănătoasă. Oamenii sunt de părere că sfaturile acestuia sunt „foarte importante”.

Într-o lume în care este mult prea ușor să fii inundat de negativitate de la rețelele de socializare, a locului de muncă și a vieții de familie, este esențial să facem tot ce putem pentru a ne menține moralul ridicat.

Cum putem avea o minte sănătoasă?

Din fericire, un specialist în neuroștiințe a intervenit pentru a oferi câteva sfaturi utile cu privire la modul în care putem evita să ne deteriorăm mentalitatea. Emily  este un neurolog și un antrenor de creiere. Aceasta a intrat pe platforma TikTok pentru a împărtăși trei lucruri pe care trebuie să le evităm pentru a avea o minte sănătoasă.

Primul lucru de care trebuie să ne ferim este bârfa și drama.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Implicarea în bârfe și drame ne diminuează capacitatea de concentrare și gândire rațională prin intensificarea activității în amigdală”, a declarat aceasta. Acest sector face parte din „creierul emoțional”. Este o strânsă legătura cu cortexul prefrontal, lucru ce duce, ulterior, la scăderea activității în creierul logic.

Emily a spus că nu este recomandată vorbirea de sine de rău sau critica. Aceste lucruri antrenează creierul să caute ceea ce este greșit decât ceea ce este corect.

„De asemenea, acestea sporesc stresul și anxietatea și împiedică performanța și capacitatea noastră de a ne atinge obiectivele”, a continuat aceasta.

Ea a mai precizat că, cu cât ne criticăm mai mult pe noi înșine, cu atât îi criticăm mai mult pe ceilalți. Pentru a contracara acest lucru, ar trebui să practicăm „iertarea de sine”. Aceasta ne va ajuta să trecem și peste primul punct ce e dăunează din punct de vedere mental, notează mirror.com.

Sfaturi de la specialist

Emily a împărtășit, de asemenea, un sfat important cu privire la capcanele utilizării social media.

„De fiecare dată când sunteți la semafor, așteptați la coadă sau luați o pauză la serviciu, verificați rețelele sociale”. Ea a spus că acest comportament „scade concentrarea și productivitatea prin suprastimularea și oboseala creierului. De asemenea, vă reduceți capacitatea de a fi creativi. Timpul, liniștea și plictiseala sunt esențiale pentru a permite minții să rătăcească”.

Utilizatorii TikTok s-au grăbit să laude intuiția lui Emily cu comentarii de bine.

Un utilizator a scris: „Trebuie să mă uit la asta în fiecare zi”, a scris un utilizator. Un altul a transmis că aceste puncte atinse de Emily sunt extrem de importante.

„Ai perfectă dreptate. Evit emisiunile care sunt prea bazate pe opinii”, a scris un alt treilea.

Revista presei