Valoarea clubului Inter Milan. O privire asupra performanțelor și evaluărilor

Valoarea clubului Inter Milan. O privire asupra performanțelor și evaluărilor Siglă Inter Milan. Sursă foto-wikipedia

Inter Milan este unul dintre cele mai apreciate și mai prestigioase cluburi de fotbal din Italia și din lume, având în spate o istorie bogată și un șir de performanțe impresionante. Clubul a reușit să câștige multiple titluri de campion în Serie A, lucru ce o plasează ca fiind una dintre echipele de top din Italia.

În ceea ce privește valoarea clubului Inter Milan, acesta are o valoare estimată la aproximativ 674 de milioane de euro. Această sumă include evaluarea tuturor activelor, datoriilor și valorii de piață a echipei.

Cel mai valoros jucător al lui Inter Milan

De altfel, poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv performanțele pe teren, drepturile de televizare, sponsorizările și veniturile comerciale. De altfel, și performanțele jucătorilor reprezintă un factor cheie în stabilirea acestei valori.

Echipă Inter Milan. Sursă foto-wikipedia

Echipă Inter Milan. Sursă foto-wikipedia

Astfel, printre cei mai valoroși jucători care performează la Inter Milan se numără, Nicolo Barella și Alessandro Bastoni. Cei trei au o valoare totală de aproximativ 260 de milioane de euro, cel mai valoros fiind Lautaro Martinez (110 milioane de euro).

Ne puteți urmări și pe Google News

Stadionul San Siro este casa echipei Inter Milan, având o capacitate de aproximativ 80.000 de locuri. Ca urmare, acest stadion este unul dintre cele mai importante și mai spectaculoase unități din întreaga lume. Fanii, care creează o atmosferă electrizantă în fiecare meci, sunt cunoscuți sub numele de „Nerazzurri”. Acest lucru reflectă culorile simbolice ale clubului, albastru și negru.

Rivalitățile echipelor din Seria A

Rivalitatea cu AC Milan, cunoscută sub numele de Derby della Madonnina, este una dintre cele mai intense rivalități din fotbalul italian și mondial. Cele două echipe împărtășesc stadionul San Siro și confruntările lor sunt printre cele mai așteptate meciuri ale sezonului.

În ceea ce privește rivalitatea cu Juventus, cunoscută sub numele de Derby d'Italia, este, de asemenea, una dintre cele mai importante din Serie A. Aceste întâlniri au în spate o istorie bogată de meciuri disputate. De altfel, în cea mai mare parte acestea au fost decisive în deciderea titlul de campion.

Istoria echipei Inter Milan

Istoria FC Internazionale Milano este una tumultoasă, cu multe urcușuri și câteva coborâșuri de-a lungul timpului. Clubul a fost fondat în 1908, în urma unei rupturi de clubul-mamă AC Milan. În general, se crede că disputa se referea la faptul că Milan se concentra exclusiv pe jucători italieni.

Jucător Inter Milan 1908. Sursă foto- wikipedia

Jucător Inter Milan 1908. Sursă foto- wikipedia

Conform dorinței fondatorilor săi, noul club a fost numit Internazionale, semnalând astfel că era deschis jucătorilor de toate naționalitățile.

Viitoarea dinastie a fotbalului italian, Inter Milano, a fost înființată la 9 martie 1908. Nu a durat mult până când clubul a început să meargă pe drumul spre măreție, deoarece primul Scudetto a venit la doar doi ani de la înființare.

Inter își va consolida rolul în fotbalul italian câștigând încă șase titluri în următorii 50 de ani. Primul trofeu Coppa Italia a fost cucerit în 1938, grație inspirației lui Giuseppe Meazza. Meazza este în continuare cel mai bun marcator al Interului din toate timpurile, cu 284 de goluri, iar stadionul clubului va fi denumit oficial în onoarea sa.

Perioada de tranziție a clubului

Dar nu totul a fost un basm. După preluarea guvernării de către Partidul Național Fascist în 1922, clubul milanez a trebuit să se adapteze la ordinele politice. Acestea au dictat o fuziune cu un alt club, Unione Sportiva Milanese, și noul nume Società Sportiva Ambrosiana. Când zilele fascismului în Italia au ajuns la sfârșit în 1943, clubul a putut reveni curând la vechiul nume.

Pentru cele mai mari succese ale sale, Inter trebuie să-i mulțumească antrenorului argentinian Helenio Herrera. De îndată ce a ajuns la club, în 1960, a început să modifice sistemul catenaccio pentru a-l face mai potrivit pentru contra-atacuri. Un aspect important al sistemului catenaccio era libero, rol care i-a fost atribuit lui Armando Picchi.

Primele meciuri ale echipei Inter Milan. Sursă foto- wikipedia

Primele meciuri ale echipei Inter Milan. Sursă foto- wikipedia

Herrera a stabilit, de asemenea, linii directoare stricte privind alimentația și alte domenii legate de disciplină. În timpul mandatului lui Herrera la club (1960-1968), Inter a câștigat două Cupe Europene și trei Scudettos, încasând mai puțin de un gol pe meci. Nu avea să mai repete niciodată o astfel de dominație, iar această perioadă de aur este acum cunoscută sub numele de era „Grande Inter”.

Herrera avea o echipă grozavă, printre care atacantul abil Sandro Mazzola, extrema dreaptă rapidă Jair da Costa și conducătorul de joc Luis Suárez, care a devenit cel mai scump jucător din lume când s-a transferat de la Barcelona la Inter în 1961.

Performanțele echipei italiene

În următorii douăzeci de ani, Inter a reușit să adauge la palmares două Scudettos și două Cupe ale Italiei. Apoi au venit anii 90 și Inter s-a trezit brusc pe margine, jucând pe locul doi în fața vechilor rivali, Milan și Juventus. Clubul a fost periculos de aproape de retrogradare în 1994, dar a reușit să supraviețuiască și să rămână singurul club italian care nu a coborât niciodată din prima divizie.

Logo-ul actual al FC Internazionale este aproape similar cu logo-ul alb-negru care a fost creat de Giorgio Muggiani în 1908. O nouă versiune care a adăugat culorile albastru și auriu a fost adoptată în 2007. Între 1928 și 2007 au fost utilizate diferite logo-uri, dintre care unele erau destul de asemănătoare cu cel actual.