Ce pensionari vor primi majorări din ianuarie. Cine nu primește nimic

Ce pensionari vor primi majorări din ianuarie. Cine nu primește nimic Pensii. Sursa foto: INQUAM

La începutul anului 2025, unii pensionarii din România ar urma să beneficieze de noi majorări. După recalculare, veniturile a peste 80% dintre pensionari ar fi crescut, spun autoritățile, iar noile sume vor ajunge la aceștia în septembrie. Conform șefului Casei de Pensii, în ianuarie vor exista alte creșteri.

Pensii mărite. Ce urmează la începutul lunii ianuarie

Recalcularea pensiilor urma să rezolve toate inechitățile din sistem. Cu toate acestea, mulți seniori s-au arătat nemulțumiți de deciziile primite acasă. Daniel Baciu susține că românii vor avea parte de noi creșteri la începutul anului 2025.

Astfel, începând cu luna ianuarie, veniturile seniorilor se vor majora după o formulă clară.

„Toate majorările de pensii se vor face din 1 ianuarie pe baza unor indicatori clari, cu rata inflației, la care se adaugă și 50% din salariul mediu. Cea mai mare problemă pe care noi o aveam în sistemul public, că erau pensii în plată când legea prevedea stagii de cotizare diferite”, a arătat șeful Casei Naționale de Pensii la România TV. 

Ne puteți urmări și pe Google News
Daniel Baciu, pensii

Daniel Baciu. Sursa foto: facebook.com/baciu.daniel1

Noi majorări

Daniel Baciu a subliniat că aceasta este cea mai importantă reformă fin ultimele cinci decenii. Conform șefului Casei de Pensii, recalcularea din 2024 are în spate trei ani de eforturi considerabile.

În următoarele zile, seniorii din România vor primi acasă o confirmare din partea Ministerului Muncii şi a Casei Naţionale de Pensii. Prin intermediul acestora, beneficiarii vor fi asigurați că nu vor avea veniturile scăzute.

Pensii majorate. Mesajul ministrului Muncii

De asemenea, Simona Bucura - Oprescu a dat asigurări că nicio pensie din România nu se va diminua în urma recalculării.

„Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică decât cea din luna august. Repet: nicio pensie nu scade în urma recalculării. Din contră, cei mai mulţi, adică peste 82% dintre pensionari, vor primi mai mult”, a explicat ministrul Muncii.

Cu toate acestea, peste 1.000 de pensionari s-au arătat nemulțumiți de noile sume și au depus cereri de recalculare.