Secretul longevității. Ce bea în fiecare dimineață cea mai bătrână persoană din lume

Secretul longevității. Ce bea în fiecare dimineață cea mai bătrână persoană din lume Sursa foto: Facebook/ Tomiko Itooka, cea mai bătrână femeie din lume

Japoneza Tomiko Itooka a devenit cea mai bătrână persoană din lume la vârsta de 116 ani. Ea a primit acest titlu după decesul Mariei Branyas, ce era în vârsta de 117 ani, conform Guinness World Records.

Cea mai bătrână persoană din lume s-a născut la data de 23 mai 1908, conform Gerontology Research Group. Organizația validează datele persoanelor despre care se crede că au 110 ani sau mai mult. Aceasta a plasat-o pe Itooka în fruntea listei World Supercentenarian Rankings.

Cea mai bătrână persoană din lume e în Japonia

Tomiko Itooka locuiește într-un azil de bătrâni din orașul Ashiya din Japonia. Ea a preluat titlul de cea mai vârstnică persoană din lume după ce familia lui Branyas a anunțat marți decesul bătrânei de 117 ani. Guinness a confirmat joi noul statut al lui Itooka.

Când i s-a spus că a devenit cea mai în vârstă persoană, aceasta a spus un singur lucru „Mulțumesc”. Aceasta este fraza pe care o transmite adesea și îngrijitorilor de la casa ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Itooka și-a sărbătorit ziua de naștere în urmă cu trei luni. Atunci, a primit flori, un tort și o felicitare din partea primarului. În fiecare dimineață, ea bea o băutură populară cu aromă de iaurt numită Calpis. De asemenea, mâncarea ei preferată sunt bananele.

Cu ce s-a ocupat Tomiko Itooka? 

Cea mai bătrână persoană din lume s-a născut în 1908 în Osaka. În liceu a fost jucătoare de volei. La vârsta de 20 de ani a decis să se căsătorească. Ulterior a avut patru copii: două fete și doi băieți, conform Guinness.

Itooka a condus biroul fabricii de textile a soțului ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea a trăit singură în Nara după ce soțul i-a murit în 1979, înainte de a intra la azil. Femeia a escaladat de două ori Muntele Ontake, de 3.067 de metri. După împlinirea vârstei de 100 de ani, Itooka s-a bucurat de mai multe drumeții lungi, notează yahoo.com.

Revista presei