Guvernul Republicii Moldova organizează un Euro Marathon la Chișinău

Guvernul Republicii Moldova organizează un Euro Marathon la Chișinău

În capitala Republicii Moldova, Chișinău, este organizat un Euro Marathon, duminică, 8 septembrie. Evenimentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

La Euro Marathon sunt bineveniți toți doritorii – copii, adulți, inclusiv atleți profesioniști și amatori, persoane cu nevoi speciale.

Euro Maratonul începe la ora 9.00 pentru adulți

„Euro Marathonul 2024” are două părți: maratonul copiilor mici și cel al cetățenilor peste 13 ani. Ministerul Educației, cu sprijinul sponsorilor, invită participanții să se înregistreze gratuit și să participe la evenimentul sportiv.

La maratonul al cărui motto este „Viitorul european începe cu tine - mergi la început!”, cetățenii Republicii Moldova și nu neapărat, cu vărsta de peste 13 ani vor putea participa, începând cu ora 9.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a putea să participi este nevoie doar să te înregistrezi. La start, participanții la „Euro Marathon” vor primi câte un tricou cu simbolul evenimentului și numele sponsorilor, iar cei care ajung la linia de sosire vor primi o medalie.

Lungimea treseului este de 10 km, fiind format din trei ture de câte 3,3 km fiecare. Fiecare participant alege distanța pe care dorește să o parcurgă.

Pentru copii Euro Marathonul începe de la ora 11,30

Organizatorii s-au gândit și la cei mici. Pentru copiii cu vârsta între 5 și 13 ani, vor avea loc trei curse separate , începând cu ora 11:30.

„Vrei să-i faci pe plac copilului tău și să-l încurajezi să facă sport? Înscrie-l la Euro Maratonul Copiilor 2024!” - invita organizatorii.

Copiii vor putea alege o distanță adecvată vârstei și aptitudinii lor fizice:

  • 5-7 ani – 200 metri (1 tur pentru copii) – la ora 11:30;
  • 8-10 ani – 400 metri (2 ture pentru copii) – la ora 11:45;
  • 11-13 ani – 600 metri (3 ture pentru copii) – la ora 12:00.

Startul va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale, iar după parcurgerea distanței alese, participanții se vor întoarce la punctul de plecare.

Euro Marathonul, un eveniment sportiv la Chișinău

Duminică. 8 septembrie, Capitala Republicii Moldova, Chișinău se va transforma într-un oraș sportiv. Va fi muzică și se vor organiza dansuri, competiții și alte distracții.

Euro Maratonul 2024 este organizat de Sporter.md și este susținut de Președinția Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Educației și Cercetării, Europe Café, USAID, UNICEF, UNFPA și Fundația Soros.

Revista presei