Europa League. LASK Linz - FCSB, 1-1. Campioana României, favorită să ajungă în grupele competiției

Europa League. LASK Linz - FCSB, 1-1. Campioana României, favorită să ajungă în grupele competiției FCSB - LASK în Europa League Sursa foto: Facebook

Update. FCSB a obținut un rezultat de egalitate, scor 1-1, în partida jucată, joi, în Austria, cu gruparea LASK Linz. Campioana României este favorită să se califice în grupele competiției, înaintea meciului retur ce e programat săptămâna viitoare, la data de 29 august.

Gazdele au deschis scorul prin Taoiu, oaspeții au egalat înainte de pauză, datorită reușitei lui David Miculescu (45+1).

Austria. FCSB joacă în această seară, pentru un loc în grupele Europa League, în prima manșă din dubla cu echipa austriacă LASK Linz. Meciul de fotbal va începe de la ora 20.00.

Returul dintre cele două echipe este programat pentru săptămâna viitoare, joi, pe stadionul Ghencea din București. Echipa victorioasă, după cele două runde, va juca în grupele Europa League.

Ne puteți urmări și pe Google News

FCSB luptă pentru calificare

Echipa patronată de Gigi Becali a ratat grupele Champions League, după înfrângerea cu Sparta Praga de la București. FCSB a pierdut meciul retur cu Sparta Praga, din turul trei preliminar al UEFA Champions League. Oaspeții au câștigat, pe Ghencea cu scorul 3-2. Acum, bucureștenii mai au o șansă de calificare în Europa League.

Pentru partida din Austria, cei doi tehnicieni, Elias Charalambous și Mihai Pintilii, se vor baza și pe Florin Tănase. Jucătorul a revenit la FCSB, însă cel mai probabil, nu va fi introdus ca titular. Fostul golgheter al FCSB va intra pe parcurs, în funcție de evoluția jocului.

Dacă echipa lui Gigi Becali și-a făcut deja încălzirea în cupele europene, austriecii sunt la debut. LASK Linz a ocupat locul al treilea în campionatul austriac, iar acum au intrat în competiție pentru un loc în grupe.

De menționat că nu este prima întâlnire dintre cele două echipe. FCSB și Lask Linz s-au întâlnit într-un amical, în această iarnă, în Antalya. Românii s-au impus cu 3-1, prin golurile înscrise de Luis Phelipe, David Miculescu și Florinel Coman. Pentru austrieci a marcat Ljubicic, fotbalist anunțat ca titular în meciul din această seară.

Echipele probabile de la începutul partidei

Este de așteptat ca meciul dintre FCSB și Lask Linz arate cu totul diferit, față de partida amicală din Antalya. Până la debutul partidei, jurnaliștilor li s-au pus la dispoziției echipele probabile. Meciul se va disputa pe Oberosterreich Arena, din Linz, și va fi arbitrat de o echipă olandeză. La centru va fi Allard Lindhout, asistat de Joost van Zuilen, Rogier Honig. Arbitrul VAR va fi Alex Bos, iar asistent va fi Clay Ruperti.

Lask Linz va juca, cel mai probabil, cu Lawal – Bogarde, Zireis, Smolcic, Bello – Jovicic, Horvath – Usor, Zulj, Pintor - Ljubicic. Antrenor este Thomas Darazs.

FCSB va trimite în teren pe Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Lixandru – Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu. Antrenor este Elias Charalambous.

Lask Linz

Lask Linz Sursa foto: Facebook/ Lask

Austriecii avertizați cu privire la FCSB

Jurnaliștii austrieci au făcut o caracterizare a echipei lui Gigi Becali. Ei au analizat jocul FCSB și le-au transmis celor de la Lask să nu se lase păcăliți de forma proastă a roș-albaștrilor din campionat. Presa sportivă austriacă recomandă celor de la Lask să se ia mai mult după prestațiile din competițiile europene.

„Misterios! Adversarii lui Lask din play-off-ul Europa League, FCSB București, au două fețe complet diferite înainte de meciul tur, de la Linz. «Alb-negrii» știu câte ceva despre una din aceste fețe grație amicalului de pe 14 ianuarie și ar trebui deci să fie avertizați de forța campioanei României.

Dacă cineva se uită la rezultatele din campionat ale românilor (n.r. o victorie, două egaluri, două înfrângeri) ar crede că, în ciuda startului slab, Lask are în față un obstacol ușor de depășit. Dar apoi te uiți la ultimele meciuri internaționale și te gândești: «Periculos! Ai grijă! Ai grijă!»”, au scris jurnaliștii de la Kronen Zeitung.

Revista presei