Shaquille O'Neal, unul dintre cei mai bogați sportivi din lume. Cum a reușit să strângă jumătate de miliard de dolari

Shaquille O'Neal, unul dintre cei mai bogați sportivi din lume. Cum a reușit să strângă jumătate de miliard de dolari Dolari. Sursa foto: Pixabay

Baschetbalistul a reușit să strângă o avere colosală din sport, dar și din diferite afaceri pe care le-a inițiat. De-a lungul carierei sale în NBA, O'Neal a câștigat 292 de milioane de dolari în salarii și încă 200 de milioane de dolari din contracte de imagine.

Baschetbalistul multi-talentat

Campion de patru ori cu echipa sa în NBA, O'Neal a reușit să facă o avere și prin prisma diferitelor talente pe care le are. Unul dintre ele este cel în afaceri. A investit în gigantul Google și a avut numai de câștigat, din punct de vedere financiar. O'Neal este un investitor într-o firmă de echipamente sportive. De asemenea a apărut în reclame de televiziune care promovau diferite jocuri pe calculator, lucru care a fost profitabil financiar.

 

A deținut, ca mai apoi să vândă 155 de restaurante fast-food Five Guys — aproximativ 10% din toate locațiile. De asemenea deține 17 restaurante a lui Auntie Anne. O'Neal deține, de asemenea, 150 de spălătorii auto, 40 de cluburi de sănătate, un cinematograf în Newark și marca de sandvișuri cu pui Big Chicken. La începutul lui 2019, O'Neal s-a alăturat consiliului de administrație al Papa John's și a investit în nouă magazine din zona Atlanta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afaceri pe bandă rulantă

În plus, el a devenit purtătorul de cuvânt al companiei ca parte a contractului de trei ani. În 2021, O'Neal, printre alți sportivi și celebrități de profil înalt, a fost un purtător de cuvânt plătit pentru FTX, un schimb de criptomonede. În noiembrie 2022, FTX a declarat falimentul, eliminând miliarde de dolari din fondurile clienților. Precum și participația personală a lui O'Neal în companie.

El, alături de alți purtători de cuvânt, au fost dați în judecată pentru promovarea valorilor mobiliare neînregistrate. Asta nu l-a oprit pe fostul baschetbalist să facă în Long Beach, în 2022, Shaqtoberfest, evenimentul lui de Halloween.

Revista presei