Ministrul Muncii, clarificări pentru pensionarii nemulțumiți. Calculele care arată cine are de câștigat

Ministrul Muncii, clarificări pentru pensionarii nemulțumiți. Calculele care arată cine are de câștigat Pensii. Sursa foto: Pixabay

Simona Bucura Oprescu a vorbit despre recalcularea pensiilor, precum și despre noile venituri ale seniorilor. Conform ministrului Muncii, recalcularea reflectă contributivitatea beneficiarilor.  Totodată, aceasta a dat asigurări că niciun pensionar nu va primi un venit mai mic ca până acum. În schimb, ministrul nu a clarificat situația seniorilor care au decizii cu pensii mai mici. Astfel, cazul lor rămâne incert, în contextul indexării de anul viitor.

Pensii majorate. Simona Bucura-Oprescu, mesaj pentru pensionarii nemulțumiți

„După 1 septembrie se ajunge la echilibrul pe care ni l-am dorit.

O alta veste bună este că avem peste 90.000 de pensionari care aveau cuantumul minim și cărora le va crește venitul. A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB cu cheltuielile pensiilor. Recalcularea reflectă contributivitatea. Pot înțelege că există nemulțumiri, dar în septembrie, numărul celor mulțumiți va fi semnificativ. Pensionarii vor simți că li s-a făcut dreptate. Vorbim de o creștere. cumulată de peste 40% în acest an. Acesta a fost un obiectiv major al meu ca ministru.”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Cine nu beneficiază de majorare

Conform ministrului, 800.000 de pensii nu vor fi majorate în urma recalculării.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dintre acestea 84.176 au aceeaşi valoare rezultată în urma recalculării şi diferenţa au o valoare mai mică, dar ceea ce este important este ca fiecare pensionar să ştie că pensia nu scade”, a completat Simona Bucura - Oprescu.

În plus, aceasta i-a asigurat pe seniori că vor beneficia de venitul favorabil.

„Avem articolul 144 şi 155 din lege care stimulează în mod expres faptul că nici o pensie nu scade, pensionarii beneficiază de cuantumul mai favorabil”, a spus ministrul Muncii.

Pensii mărite. Când va fi livrată prima tranșă

Casele teritoriale de pensii se pregătesc pentru livrarea primei tranșe, urmând ca aceasta să ajungă la Poșta Română pe data de 26 august. Astfel, factorii poștali vor merge la domiciliul beneficiarilor începând cu data de 2 septembrie.

Revista presei