Marcel Boloș, apărat de PSD. Cristian Ghinea și Florin Cîțu, marii vinovați

Marcel Boloș, apărat de PSD. Cristian Ghinea și Florin Cîțu, marii vinovați Marcel Boloș și Marcel Ciolacu. Sursa foto: EVZ

Marcel Ciolacu a susținut o conferința de presă după întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Printre subiectele abordate a fost cel cu privire la demiterea lui Marcel Boloș.

Marcel Ciolacu îl apără pe Boloș: Nu poate plăti pentru alții

Cu privire la discuțiile din PNL că s-ar dori retragerea lui Marcel Boloș, și dacă este oportună schimbarea ministrului, premierul a spus că fac parte dintr-o coaliție, personal nu a auzit despre altfel de discuții și nici cu Nicolae Ciucă nu a discutat așa ceva.

În opinia sa, dacă dânșii decid acest lucru „asta este”, dar, mai spune premierul „sunt preocupat de viitorul ministrului Finanțelor”. Mai exact, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă a aflat despre intenția PNL-ului care ar dori să-l schimbe pe ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

Marcel Ciolacu a explicat că dacă ar fi așa, nu rămâne decât ca PNL să decidă,  dar nu i se pare în regulă fapttul ca Marcel Boloș să fie schimbat „pentru greșelile făcute de Ghinea și Cîțu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul a afirmat în conferința de presă că deși este într-un Guvern de coaliție, dar „eu n-am auzit astfel de discuții și nici nu am vorbit despre asta președintele PNL”.

„Aruncați cu pietre, omorâți-l, dar nu se poate să plătească Boloș”

Liderul PSD a mai spus că dacă așa stau lucrurile, „Cred că și domnul președinte al României va fi foarte interesat de soarta ministrului Finanțelor, deoarece este membru al CSAT”.

Marcel Ciolacu nu ascunde faptul că „oricine poate fi schimbat, cu toții suntem efemeri în funcție”, dar mai spune el, „nu nu știu de ce ar vrea să-l schimbe”.

Premierul a cerut explicații jurnalistei care a spus că se vrea schimbarea lui Boloș din cauza presupuselor taxe are se pregătesc. Marcel Ciolacu, un pic iritat, a întrebat că nu știe nimic: „Care taxe? A cerut domnul Marcel Boloș reducerea plafonului pentru IMM-uri? Au cerut Cîțu și Ghinea, nici liberalii n-au văzut ce au trimis oamenii cei doi la Bruxelles”. a explicat premierul.

Ciolacu a sărit în apărarea ministrului de la Finanțe spunând: „Nu vă place de Boloș, aruncați cu pietre, omorâți-l, dar nu se poate să plătească pentru ceea ce au făcut Ghinea și Cîțu”. Nu are nimic împotrivă, mai spune premierul să-l schimbe, dar nu pentru greșelile celor doi, a concluzionat premierul în conferința de presă.

Revista presei