Viața la bloc. Înfrumusețarea spațiilor comune, interzisă. Regula încălcată de mulți locatari

Viața la bloc. Înfrumusețarea spațiilor comune, interzisă. Regula încălcată de mulți locatari Flori. Sursa foto: Pixabay

Majoritatea locatarilor își doresc un spațiu comun curat și primitor. De altfel, mulți optează pentru a înfrumuseța scările, intrarea în bloc sau holul cu flori. Puțini dintre aceștia știu că astfel de practici pot duce la aplicarea unor sancțiuni usturătoare.

Viața la bloc. De ce nu ai voie să pui ghivece în spațiile comune

Mulți locatari aleg să aducă o contribuție minimă privind imaginea blocului și să înfrumusețeze spațiile comune. În schimb, o parte dintre cei care stau la bloc nu sunt de acord cu aceste obiceiuri.

Multe blocuri din România au grădini pline de flori și arbuști ornamentali. În unele cazuri, locatarii pun ghivece cu flori pe scări, sau la intrarea în bloc. Această practică des întâlnită poate fi semnalată la primărie, iar locatarii pot fi sancționați.

Vecinii pot depune plângere

Vecinii deranjați de acestea obiceiuri pot depune plângere, iar locatarii în cauză ajung să fie sancționați de asociație sau chiar de primărie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Scări, viața la bloc

Scări de bloc. Sursa foto: Pixabay

Mulți locatari își reclamă vecinii pentru aceste obiceiuri și susțin că ghivecele cu flori fac mizerie. Mai mult, dacă aceștia se plâng că florile pot împiedica evacuarea rapidă în caz de incendiu, amenda este usturătoare, arată România TV.

Viața la bloc. Amenzile ajung la 400 de lei

Cei care încalcă această regulă pot primi amenzi de până la 400 de lei. De altfel, vecinii pot depune plângere și în cazul celor care pun ghivecele cu flori în stânga și în dreapta ușii apartamentului. De altfel, regula este valabilă și în cazul spațiului verde din fața blocului. Majoritatea proprietarilor de apartamente consideră că acesta le aparține și îl înfrumusețează plantând diferite plante ornamentale.

În unele cazuri, locatarii aleg să planteze legume sau să fixeze bănci în zonele respective. Acest obicei le poate aduce sancțiuni, având în vedere că spațiul verde se află în proprietatea autorităților publice.

Cei care încalcă această regulă riscă să primească amenzi cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

Revista presei