Război în Ucraina, ziua 911. Rusia mobilizează trupe la granița cu Ucraina

Război în Ucraina, ziua 911. Rusia mobilizează trupe la granița cu Ucraina Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a anunțat că va înființa grupuri de trupe în regiunile Belgorod, Kursk și Briansk pentru a apăra așezările de-a lungul graniței cu Ucraina pe fondul incursiunii armatei ucrainene în Kursk.

Război în Ucraina, ziua 911. Rusia înființează grupuri de trupe la granița cu Ucraina

Operațiunea fără precedent a armatei ucrainene, care se desfășoară de aproape două săptămâni, a dus la capturarea orașului Sudzha din regiunea Kursk și la distrugerea celor trei poduri peste râul Seim, în apropiere de granița cu Ucraina.

În urma acestei incursiuni, Rusia a început să transfere unele trupe implicate în invazia din Ucraina, în special din sectorul Bahmut, pentru a întări unitățile din Kursk.

Forțele ucrainene au înaintat 28-35 de kilometri  în regiunea Kursk și au preluat până acum controlul asupra a 93 de așezări, a declarat comandantului șef Oleksandr Sirski, scrie kyivindependent.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, președintele Zelenski a declarat că situația este destul de dificilă în Pokrovsk, regiunea Donețk, deoarece rușii pun presiuni asupra orașului Torețk.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi textRăzboi în Ucraina.  Sursa foto: Facebook

Civilii ucraineni fugeau miercuri din cauza avansului trupelor ruse

Civilii ucraineni au fugit din faţa avansului trupelor ruse, care se apropie de Pokrovsk, un important nod logistic în estul Ucrainei, de care acestea continuă să se apropie în pofida ofensivei Kievului în regiunea rusă Kursk.

Armata rusă a cucerit mai multe sate în ultimele săptămâni ajungând la circa zece kilometri de Pokrovsk, iar autorităţile ucrainene încearcă să evacueze locuitorii.

De asemenea, armata ucraineană a susținut că avioanele rusești au aruncat 27 de bombe aeriene ghidate asupra așezărilor din regiunea Kursk, aflată în conflict, a declarat Statul Major al Ucrainei în cea mai recentă actualizare din 21 august.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Moscova a lansat un total de 750 de bombe aeriene ghidate asupra orașelor și satelor ucrainene săptămâna trecută.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi textRăzboi în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă Ucraina a fost în spatele aruncării în aer a Nord Stream, a fost o acțiune legitimă

Conductele Nord Stream au fost o țintă legitimă, chiar dacă Ucraina se afla în spatele exploziilor din 2022, a declarat președintele ceh Petr Pavel pe 21 august. Petr Pavel a mai adăugat că nu are informații exacte cu privire la implicarea Kievului în operațiunea de aruncare în aer a conductelor de gaz.

Conductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică au fost construite pentru a furniza gaze naturale din Rusia către Europa. Wall Street Journal a scris pe data de 14 august, citând sursele sale nedezvăluite, că o serie de militari ucraineni de rang înalt și oameni de afaceri au planificat o operațiune pentru aruncarea în aer a conductelor de gaz Nord Stream în 2022, relatează kyivindependent.com.

Revista presei