Iaht de lux, scufundat în apropiere de insula bogaților. Mulți pasageri sunt dați dispăruți

Iaht de lux, scufundat în apropiere de insula bogaților. Mulți pasageri sunt dați dispăruți Iacht. Sursa foto: Pixabay

Scene terifiante în largul Mării Mediterane. Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei vijelii, iar 15 pasageri au fost salvați. În schimb, șase persoane sunt date dispărute la această oră. Conform primelor date, autoritățile au reușit să repereze trupul neînsuflețit al unei singure victime.

Iaht de lux, scufundat în Marea Mediterană

Ambarcațiunea de lux s-a scufundat în noaptea de duminică spre luni. Scenele terifiante au avut loc în largul coastei Siciliei, arată AFP.

Potrivit autorităților locale, 15 persoane au dispărut în urma naufragiului, iar cadavrul unei victime a fost reperat în zona epavei, însă nu a fost scos la suprafață.

„Un cadavru a fost reperat în epavă, dar nu a fost încă recuperat, la o adâncime de aproximativ 50 de metri”, au anunțat autoritățile locale din Sicilia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Căutările continuă

Brigada de coastă a reușit să îi salveze pe cei cincisprezece pasageri și să le acorde primul ajutor. Conform autorităților locale din Sicilia, ambarcațiunea era de agrement și naviga în apropiere de Palermo.

Iacht

Iacht. Sursa foto: Pixabay

„În această dimineaţă, în jurul orei 05:00 (03:00 GMT), în urma unei furtuni violente, o barcă cu pânze de 56 de metri, numită Bayesian şi arborând pavilion britanic, s-a scufundat în largul Porticello”, a transmis garda de coastă.

Un iaht s-a scufundat în apropiere de Sicilia. Șase persoane, căutate de autorități

Salvatorii continuă căutările la 15 kilometri de Palermo, locul în care ambarcațiunea a dispărut în adâncuri. Totodată, autoritățile italiene au transmis că 10 persoane dintre cele date dispărute făceau parte din echipaj.

„15 persoane au fost salvate şi şapte au fost date dispărute (un membru al echipajului şi şase pasageri), de naţionalitate britanică, americană şi canadiană”, a anunțat garda de coastă.

De asemenea, autoritățile au precizat că patru dintre pasagerii dispăruți aveau naționalitate britanică, iar două americană. Persoanele recuperate din largul coastei Siciliei au fost transportate la unitățile spitalicești locale.

Pentru această misiune, garda de coastă a mobilizat un elicopter și mai multe echipe de scafandri. Potrivit presei italiene, iahtul a fost construit în anul 2008. După primele verificări, ambarcațiunea ar fi ajuns la adâncimea de 50 de metri.

Revista presei