Rapid vs Dinamo, derby-ul etapei a 6-a din Superliga

Rapid vs Dinamo, derby-ul etapei a 6-a din Superliga

Rapid București vs Dinamo București reprezintă derby-ul etapei cu numărul 6 din Superliga României. Cele două mari rivale din capitală se vor înfrunta pe data de 18 august, de la ora 21:30.

Considerați printre principalii favoriți la câștigarea campionatului, giuleștenii au dezamăgit serios fanii și conducerea până în momentul de față. După primele 5 etape, Rapid este abia a 6-a favorită la trofeu, top 5 arătând astfel:

  1. FCSB – 1.83
  2. CFR Cluj – 3.50
  3. CSU Craiova – 8.00
  4. Oțelul Galați – 17.00
  5. Universitatea Cluj – 17.00

Chiar și așa, cotele 1x2 afișate pe platformele de pariuri Liga 1 pentru duelul dintre Rapid și Dinamo nu arată deloc bine pentru oaspeți, ceea ce îi poate totuși avantaja într-un anumit fel, echipa care va juca sub presiune fiind Rapid.

  • Victorie Rapid 1.80
  • Egalitate 3.75
  • Victorie Dinamo 4.60

Neil Lennon, lozul necâștigător?

În luna mai a acestui an, Rapid București anunța aducerea lui Neil Lennon pe banca tehnică. Dan Șucu declara la acea vreme:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi ştim că ar trebui să semnăm contractul. Şi sperăm ca marţi să aveţi plăcerea să aveţi conferinţa de presă. Nu pot spune că au fost negocieri dure absolut deloc. Dânsul nu a negociat ceva special.

Tot ce a negociat a fost ajutorul şi investiţia pe care o facem în club, pentru a-l face mai puternic. Nu a fost niciodată interesat de suma pe care ar încasa-o dânsul. Mult mai interesat a fost să vadă că suntem hotărâţi să investim în club, să îi dăm putere pentru anul următor"

Suporterii au avut mari așteptări de la noul sezon, însă momentan lucrurile nu arată deloc bine pentru echipa pregătită de către tehnicianul scoțian. Au trecut 5 runde, iar rapidiștii încă nu au învins pe nimeni.

În primele două etape, Săpunaru & co. au terminat la egalitate pe terenul celor de la UTA Arad (scor 1-1) și în Giulești, 2-2 cu CFR Cluj. Etapa a 3-a a adus și o înfrângere în fața lanternei roșii de la acea vreme – Petrolul Ploiești. Au urmat alte două remize: mai întâi un 2-2 acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe, iar apoi un 1-1 pe terenul unei nou-promovate, Gloria Buzău.

Momentan, Petrila, Rrahmani și Hasani sunt principalii oameni ai lui Lennon, toți 3 reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă. La Buzău, Papeau a fost cel care a deschis scorul în minutul 10 – din pasa lui Papeau. Buzoienii au egalat cu 13 minute înainte de final, după un penalty transformat cu succes de către Constantin Budescu.

Prea multe soluții pe banca tehnică, antrenorul scoțian nu are. Cel mai probabil Rrahmani va reveni în primul 11, iar Răzvan Oaidă va fi introdus în compartimentul median – acolo unde ar urma să îl înlocuiască pe Mendes.

Cu excepția partidei cu Petrolul Ploiești, Rapid a marcat și a încasat gol, iar pentru un astfel de scenariu și în derby cota este 1.90.

Cătălin Cîrjan, jucătorul lunii iulie

Cătălin Cîrjan, mijlocașul crescut de Arsenal, a fost împrumutat sezonul precedent de către Rapid București. Acesta a prins 17 meciuri pentru giuleșteni, majoritatea de pe banca de rezerve și a bifat o singură pasă decisivă.

Neil Lennon a decis că nu se va mai baza pe serviciile mijlocașului în vârstă de 21 de ani, astfel că Dinamo l-a achiziționat. Alb-roșii au făcut una din cele mai inspirate mutări ale ultimilor ani, deoarece Cîrjan a devenit deja un jucător de bază în trupa lui Kopic. Acesta a marcat de 2 ori în 5 partide și este în urma lui Dennis Politic sau Selmani – toți 3 având câte 3 reușite. Cei de la GSP l-au ales Jucătorul lunii iulie, așa că rapidiștii pot deja să regrete cedarea tânărului format la Arsenal.

Dinamo a început sezonul cu o înfrângere la limita pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 3-2. Atunci ”câinii roșii” conduceau cu scorul de 2-0, însă erau întorși și pierdeau în minutul 90+3. În etapa a doua, dinamoviștii au făcut spectacol cu Petrolul Ploiești pe teren propriu – de care au trecut cu scorul de 4-1. A urmat o remiză în fieful celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-1.

În runda a 4-a, Dinamo a câștigat din nou categoric – scor 4-1, cu Gloria Buzău. Politic (x2), Raul Opruț și Selmani au punctat. Această săptămână a început pentru gruparea din capitală cu o remiză la Politehnica Iași, scor 2-2. Selmani a deschis scorul după doar 3 minute – de la punctul cu var, iar Bordeianu si Samayoa au întors soarta partidei înainte de pauză. În minutul 57, Todoroski a marcat în propria poarta și a închis astfel și tabela de marcaj.

Pare greu de crezut, însă după 5 runde, Dinamo are cea mai prolifică ofensivă a Superligii, cu 13 goluri marcate. Bucureștenii sunt urmați de CFR Cluj – cu 10 reușite și CFR Cluj – 8 goluri.

Alb-roșii vor încerca să facă un nou meci mare contra Rapidului, iar pentru minim 2 goluri marcate în derby, cota este de 3.30!

Cotele pot suferi modificări în orice moment.

Revista presei