Vlad Pascu rămâne în continuare în arest preventiv: S-a speriat

Vlad Pascu rămâne în continuare în arest preventiv: S-a speriat Vlad Pascu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Update.

Tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai rămâne în continuare în arest preventiv. Acesta a spus că vrea să stea acasă cu familia lui, dar judecătorii nu au fost impresionați.

Mangalia. Procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost amânat, pentru că rapoartele de expertiză în cazul a două persoane rănite în accidentul de la 2 Mai nu au fost finalizate. Șoferul drogat a cerut să fie înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Avocatul acestuia a declarat că nu există nicio legătură între accidednt și între consumul de droguri.

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat

Avocatul Gabriel Hozoiu, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a spus că procesul a fost amânat pe fond pentru că nu au fost gata rapoartele de expertiză. Acesta consideră că avocații șoferului drogat l-au învățat ce să spună. Vlad Pascu a declarat că accidentul l-a marcat și că are nevoie de psihiatru.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vlad Pascu

Vlad Pascu la proces Sursa foto: Captura video

”Astăzi, practic, s-a discutat în ceea îl priveşte exclusiv pe Pascu o cerere de schimbare a măsurii preventive. A urmărit să schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu, iar pe fondul procesului a fost o amânare, întrucât lipsesc două rapoarte de expertiză prin care se determine cu exactitate ce vătămări au suferit Ionescu şi cealaltă persoană vătămată, domnul Coniac”, a afirmat avocatul Gabriel Hozoiu.

De ce trebuie înlocuit arestul preventiv

Avocatul Alin Trandafirescu, apărătorul lui Vlad Pascu, a explicat de ce trebuie înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu. El a declarat că tânărul nu se mai confruntă cu dependența de droguri.

Cazul 2 mai

Accident 2 Mai. Sursa foto: captura video

„Simplu fapt că a trecut foarte mult timp aproape un an de zile, este argumentul suprem. Al doilea argument, până acum s-a motivat faptul că dependenţa de droguri ar reprezenta un impediment pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Noi apreciem la acest moment, am depus documente care arată foarte clar că a parcurs anumite programe antidrog şi considerăm că la acest moment această dependenţă a încetat”, a declarat avocatul jurnaliştilor.

Avocatul lui Vlad Pascu nu renunță

El a fost întrebat dacă Vlad Pascu s-a plâns de pregătirea medicilor din penitenciar. Avocatul șoferului drogat a declarat că acesta nu este nemulțumit de medicii din închisoare, dar că a solicitat anumite controale în afara reţelei penitenciar, drept conferit chiar de legislaţia română. El a mai spus că nu există nicio legătură între accidentul din 2 Mai și consumul de droguri.

”Această sintagmă sub influenţa substanţelor nu o putem defini, nu are o definiţie în Codul de Procedură Penală, nici în Codul Penal, nici într-o altă legislaţie. Acum să facem o legătură că orice prezenţă în corp, neidentificând când această substanţă a intrat în corp conduce automat la o legătură de cauzalitate între accident şi urmarea accidentului, daţi-mi voie să....”, a transmis avocatul.

Întrebat de ce Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului, avocatul a răspuns: ”S-a speriat, probabil. Nu are legătură. E un copil de 20 de ani, s-a speriat, probabil că declaraţia lui nu era una tocmai conformă. Poate sfătuit şi greşit la acel moment”.

Avocatul șoferului drogat a spus că o măsură preventivă nu poate să dureze câţiva ani pentru că devine o pedeapsă. Acesta a declarat că Pascu nu va fugi din țară dacă ar fi în arest la domiciliu.

Revista presei