Pescobar, în mijlocul unui nou scandal. Copac tăiat pentru extinderea Tavernei Racilor

Pescobar, în mijlocul unui nou scandal. Copac tăiat pentru extinderea Tavernei Racilor Pescobar. Sursa foto Instagram

București. Pescobar se află în mijlocul unor noi controverse, după ce sâmbătă dimineața, trei bărbați au început să taie o salcie lângă Taverna Racilor din Herăstrău. Incidentul a stârnit îngrijorarea martorilor, care au alertat imediat autoritățile.

Ceea ce a trezit suspiciuni a fost faptul că Cei trei bărbați nu aveau echipament care să sugereze că ar fi angajați ai Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Pescobar, planuri de extinderea a teraselor din Herăstrău

Imediat după ce au tăiat copacul, cei trei l-au luat și l-au dus pe spațiul verde din apropiere, unde l-au abandonat.

Copacul era situat pe malul lacului, lângă o platformă care separă „Taverna Racilor” de o altă terasă, ambele deținute de Pescobar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paznicul de la „Taverna Racilor” a asistat la întreaga acțiune de tăiere a arborelui, motiv pentur care a fost luat la întrebări de poliția locală. Însă, bărbatul a declarat că nu știe nimic și că nu avea nicio autoritate să intervină.

„Au venit unii cu drujba și s-a tăiat (n.r. – copacul). Nu sunt de la noi, cum să fie de la noi? Dacă vin și taie de acolo și de acolo, ce calitate am eu să mă bag peste ei?”, a spus bărbatul.

Taverna Racilor

Taverna Racilor. Sursa foto: Facebook/ Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor

ALPAB a precizat că salcia era putrezită

După ce a verificat, poliția a transmis că persoanele care au doborât copacul sunt angajați ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și că au fost trimise de instituție pentru a efectua tăierea.

„S-a intervenit la această salcie putredă care căzuse în lac în Herăstrăul Nou, lângă Taverna Racilor”, a fost răspunsul ALPAB pentru Gândul.

În realitate îsnă, salcia nu era putrezită. În plus, Commercial Diplomatic Club S.R.L., compania care administrează „Taverna Racilor” din Herăstrău are un contract de asociere în participațiune cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Prin acest acord, familia lui Pescobar este obligată să plătească ALPAB o cotă de 20% din profitul brut al localului situat în Parcul Herăstrău.

Herăstrău, Taverna Racilor

Herăstrău, Taverna Racilor. Sursa foto: Facebook/ Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor

Contractul dintre Pescobar și ALPAB, semnat în 2019

Conform contractului de asociere în participațiune, firma deținută de familia lui Pescobar este asociatul „secund”, în timp ce ALPAB este asociatul „prim”.

În baza acordului, semnat în 2019, Asociatul Secund utilizează un teren de 240 de metri pătrați în Herăstrău, pe malul lacului, administrat de ALPAB.

Totuși, realitatea este că suprafața exploatată este considerabil mai mare, având în vedere optimizările ulterioare.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe, compania care gestionează „Taverna Racilor” a înregistrat anul trecut un profit brut de 2,8 milioane de lei, echivalentul a peste 560.000 de euro.

Revista presei