Teroriștii Hamas au ucis încă un ostatic evreu, în Gaza

Teroriștii Hamas au ucis încă un ostatic evreu, în Gaza Purtătorul de cuvânt al Hamas Sursa foto: X

Israel. Hamas a confirmat că un ostatic israelian a fost omorât de paznicul care îl avea în grijă. Este prima oară când reprezentanții grupării recunosc un astfel de incident.

Oficialii organizației teroriste au mai anunțat că alte două femei luate ostatic au fost grav rănite. Până acum, gruparea punea uciderea ostaticilor pe seama bombardamentelor sau operațiunilor IDF.

Hamas confirmă uciderea unui ostatic

Un ostatic israelian a fost ucis chiar de paznicul care îl avea în grijă, un gardian care îl păzea într-o locație din Fâşia Gaza. Anunțul a fost făcut de Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas. El a mai spus că alte două femei au fost grav rănite într-un alt incident, conform Reuters.

Cu toate acestea, Abu Ubaida a pus moartea ostaticului și rănirea celor două femei pe seama operațiunilor militare israeliene. El a afirmat că „masacrele” împotriva palestinienilor sunt la baza acestor crime.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Guvernul inamic (Israel) poartă întreaga responsabilitate pentru aceste masacre şi consecinţele sale, care au afectat viaţa prizonierilor sionişti”, a declarat purtătorul de cuvânt într-o înregistrare pe Telegram.

Oficialul Hamas a spus că moartea ostaticului și rănirea celor două femei va fi investigată de o comisie. El a precizat că se fac eforturi pentru salvarea vieții victimelor rănite.

Israelul nu confirmă informația

Pe de altă parte, armata israeliană a declarat că nu are informaţii care să confirme aceste incidente anunțate de Hamas. Reprezentanții IDF au preczizat că invetighează aceste declarații şi vor prezenta propriile informații. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a făcut anunțul într-o postare pe platforma X.

Armata israeliană derulează o nouă operațiune militară în apropiera orașului han Younis, în sudul Fâşiei Gaza. Pe de altă parte, comunitatea internaţională face presiuni pentru o încetare a focului în Gaza. Liderii lumii se tem că actualul conflict ar putea escalada în regiune.

Sâmbătă, mai multe persoane au fost ucise în atacuri împotriva unei şcoli din oraşul Gaza în care se adăposteau refugiaţi palestinieni. Armata israeliană susţine că a vizat luptători Hamas și a publicat un document care conţine numele şi detalii legate de cei 31 de teroriști despre care susţine că au fost ucişi în atac. Hamas şi Jihadul Islamic au negat prezenţa luptătorilor lor în şcoală.

Hamas susținută de Iran și aliații săi

În contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, Statele Unite cer Turciei şi altor aliaţi să convingă Teheranul să detensioneze situația. Informația a fost confirmată de ambasadorul SUA în Turcia, Jeff Flake. Statele din regiune se pregătesc pentru un eventual conflict între Israel și aliații Teheranului, în special Hamas şi Hezbollah, relatează Reuters.

Relaţiile dintre SUA şi Turcia au fost tensionate în ultimii ani, în contextul alianței armatei americane cu kurzii sirieni. Minoritatea kurdă este persecutată de Ankara, care îi privește pe membrii săi ca potențiali teroriști. De asemenea, SUA au fost nemulțumite că Turcia au achiziționat sisteme de apărare rusești S-400.

Din acest motiv Statele Unite au impus sancțiuni și au scos Ankara din programul de achiziție a avioanelor F-35.

 

 

Revista presei